- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Nisu potpisani nikakvi vojni sporazumi sa Severnom Korejom

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Rusija i Severna Koreja nisu potpisivale sporazume o vojno-tehničkoj saradnji, a ni po drugim pitanjima, takvih planova nije bilo, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Ne, ni po ovom, ni po drugim pitanjima nikakvi sporazumi nisu potpisani, to nije ni planirano. Što se tiče svih takvih tvrdnji, ponovo vam savetujem da poslušate i upoznate se sa odgovorom predsednika (Vladimira Putina)“, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da li su potpisani sporazumi sa Severnom Korejom, o vojno-tehničkoj saradnji.

Portparol je još istakao da kontakti lidera Rusije i Severne Koreje Vladimira Putina i Kim Džong Una nisu senzacija, već su postali tradicija.

„Nema nikakve senzacije, već smo ranije govorili više puta: Severna Koreja je naš najbliži sused. Normalno je da smo zainteresovani da odnose sa najbližim susedima gradimo i unapređujemo na svim poljima“, istakao je Peskov.

Bela kuća je ranije saopštila da Vašington pomno prati posetu lidera Severne Koreje Rusiji, obećavši da će biti posledica u slučaju napretka u pregovorima o isporuci naoružanja.
Prethodno, lider Severne Koreje Kim Džong Un sastao se u Vladivostoku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Severnokorejski predsednik je u poseti Rusiji prvi put od 2019. godine. U Rusiju je stigao svojim oklopnim vozom. Kim Džong Una na putovanju prate ministar spoljnih poslova Čoe Song Hui, šef odeljenja za vojnu administraciju Centralnog komiteta Radničke partije Park Čong Čon i zamenik načelnika centralnog vojnog komiteta Li Bjung Čol.
Više o susretu Putina i Kim Džong Una i temama razgovora pogledajte u novom izdanju emisije „Moj pogled na Rusiju“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala