- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija napredovala i ušla u elitno društvo – Amerikanci nemaju medalju, ali su i dalje na tronu

© Foto : FIBABoriša Simanić Srbija
Boriša Simanić Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) objavila je novu rang-listu reprezentacija na kojoj je veliki napredak ostvarila i selekcija Srbije koja se ponovo nalazi u prvih pet.
FIBA je na prvo mesto nove rang-liste postavila reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država sa 786,6 poena koja je sa Svetskog prvenstva otišla kao četvrta, dok je Srbija koja je vicešampion sveta na petom mestu sa 755,6 poena.
Na drugom mestu zanimljivo ostala je Španije koja je bila deveta na Mundobasketu, ali FIBA objašnjava da su zadržali prvi samom vrhu jer su prethodne godine osvojili Evropsko prvenstvo. Šampioni Evrope postigli su 778,2 poena.
Treće mesto na najnovijoj listi je Nemačka sa 759,7 poena. Reprezentacija novog svetskog šampiona tako se prvi put u istoriji našla u top tri na rang listi. Četvrti tim je Australija koja ima samo 0,2 boda više od srpske reprezentacije.
Srbija je napredovala za jedno mesto, prethodno je bila šesta, a reprezentacija sa ubedljivo najvećim napretkom je Letonija. Sjajni Letonci poboljšali su se za čak 22 mesta i ušli su u top deset, odnosno sada su osmi.
Kanada je šesta posle Srbije, na sedmom mestu je Argentina, dok su u top deset još Francuska i Litvanija, a Slovenci su ispali iz tog elitnog društva i zauzimaju 11. mesto.
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SPORT
Sedam miliona selektora je videlo da nije „izlapeo“ – i sada svi treba da ga poslušamo
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SPORT
Marko je stigao u Priboj i doneo istoriju: „Disali smo kao jedan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala