- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Da se srpska zastava vijori večno

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Srbije
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je današnji praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svim Srbima ma gde živeli, sa željom da se srpska zastava vijori večno.
„Danas Republika Srpska i Srbija zajednički obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznik koji simbolizuje našu večnu težnju za slobodom i očuvanjem jedinstvenog nacionalnog identiteta. Naše nacionalno jedinstvo iskazivalo se i razvijalo najčešće u najtežim uslovima, u ratovima u kojima su naši preci davali živote, braneći slobodu našeg naroda“, naveo je Dodik.
Poručio je da je „došlo vreme da jedinstvo demonstriramo u miru, u volji, gradeći mostove i puteve koji će nas povezivati i jedne s drugima, ali i sa drugim narodima i civilizacijama“.
„Došlo je vreme da se ujedinjujemo oko vrednosti koje će obezbediti da nas je više na ovoj zemlji, i to ne da bi pretili drugima, već da bi doprinosli razvoju svoje, ali i drugih država u kojima živimo“, naveo je Dodik.
Istakao je da je Srbima, kao i drugim narodima, važan napredak, dobar životni standard i perspektivna budućnost, ali da dobro znaju da svega toga nema bez života u slobodi.
Dodik je poručio da slobodu ne možemo menjati ni za šta, jer, kako navodi, ako ostanemo bez slobode, ostali smo bez svega. Slobodu, istakao je, nisu menjali ni oni u čiju slavu je ovaj praznik uspostavljen.
„Celom srpskom narodu ma gde se nalazio čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sa željom da se srpska trobojka večno vijori“, naveo je Dodik.
Složenu situaciju u BiH analizirali smo u emisiji „Svet sa Sputnjikom“:
Obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SRBIJA
Srbija i Republika Srpska obeležavaju Dan srpskog jedinstva - centralna manifestacija danas u Nišu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala