- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina pretrpela krah i u Berlinu: Nemačka će ipak čuti čarobni glas ruske operske dive

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaOpernaя pevica Anna Netrebko
Opernaя pevica Anna Netrebko  - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
Pratite nas
Berlinska državna opera, uprkos protestima Ukrajine, odbila je da isključi rusku opersku divu Anu Netrebko iz opere "Magbet". Kijev izražava nezadovoljstvo ovom odlukom.
Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo je nezadovoljstvo odlukom Berlinske opere da obnovi saradnju sa ruskom operskom divom Anom Netrebko, koja je prekinuta zbog situacije u Ukrajini u martu 2022. godine.
„Glas Ukrajine u Nemačkoj uvek treba da se bolje čuje od soprana Ane Netrebko“, navodi se u saopštenju ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova.
Napominje se da je ukrajinska ambasada u Berlinu „radila” na tome da se spreči povratak dive na scenu Berlinske opere čim su se pojavili prvi izveštaji o njenom učešću u predstojećoj predstavi.
„Nažalost, naši argumenti nisu naišli na odgovarajuću reakciju nemačke Državne opere“, navodi ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova.
Berlinska državna opera saopštila je krajem avgusta da nastavlja saradnju sa Netrebko i da će ruska pevačica nastupiti 15. septembra u operi Magbet. Ranije je nekoliko nemačkih koncertnih sala izvestilo da, u uslovima specijalne vojne operacije u Ukrajini, još ne nameravaju da sarađuju sa Netrebkom zbog njenih navodnih bliskih veza sa ruskim rukovodstvom. Sada u Berlinskoj operi ukazuju da pevačica u poslednje vreme nije radila u Ruskoj Federaciji i da ne namerava da tamo nastupa u bliskoj budućnosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala