- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkarasa „namestili“ da bude laka meta – „Karlose, to je mučenje, a ne kultura“

© AP Photo / Aaron DosterKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
Pratite nas
Drugi teniser sveta Karlos Alkaras naišao je na žestoku osudu javnosti nakon što se pojavio i oduševljeno pratio borbe bikova u rodnoj Španiji. Neko je „dojavio“ da će Novako najveći rival doći da poseti koridu u Mursiji, što je tradicija, i tada je Karlos postao „laka meta“.
Ekspresno se oglasila organizacija za zaštitu životinja „PETA“ koja je reagovala na fotografije na kojima je Alkaras kako pomno i s ushićenjem prati sve ono što životinji radi matador.

„Karlose, borbe bikova su mučenje, a ne kultura. Nima ničeg zaboavnom u tome što ubadaju i muče životinje, većina mladih ljudi u Španiji ne vidi borbe bikova kao krvavi sport. Molimo te da ubuduće ne podržavaš borbe bikova i apelujemo da nikada više ne ideš na ove borbe, navedeno je saopštenju „PETA“.

Jasno je da je Alkaras posle eliminacije na US Openu, gde je neočekivano pao u polufinalu pred Rusom Danilom Medvedevom u četiri seta, dozvolio sebi da postane „laka meta“ u trenucima kada je hteo da skrene misli od neuspeha u Njujorku.
Alkaras se za sada nije oglašavao povodom toga što su ga razapeli u Španiji jer je uživao u borbi matadora i bikova.
Podsetimo, supertalentovani 20-godišnji teniser iz Španije, ne samo što je ispao u polufinalu i što nije uspeo da odbrani trofej na US Openu, već je izgubio i prvo mesto, koje je od njega preuzeo najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.
Pogledajte i najnovije izdanje emisije „Sputnjik sport“:
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
SPORT
Javio se član čuvene „velike četvorke“ – „Novak se neće zaustaviti...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala