- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdina „duga devetka“ odlično zna Korejca i nema dilemu: „Stigao je lider“

© AFP 2023 / NELSON ALMEIDAHvan In Bom
Hvan In Bom - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
Pratite nas
Darko Kovačević, nekadašnja „duga devetka“ Crvene zvezde i sportski direktor Olimpijakosa, javio se Sputnjiku iz Atine. Do tančina je „skenirao“ najskuplje i najzvučnije pojačanje srpskog šampiona – Korejca Hvan In Boma, koji je za pet miliona na rate stigao iz bratskog kluba iz Pireja.
Jasno je da kada izdvojite toliki novac „pucate“ na kvalitet i ništa drugo. Gotov proizvod, zalog za budućnost i to da se prezimi u Evropi.
Brojni hvalospevi pisani su u prošlosti o 26-godišnjem Hvan in Bomu od kog Darko Kovačević očekuje da bude Zvezdin bum! U Ligi šampiona, zna se!
Standardni reprezentativac Južne Koreje, koji je odigrao sva četiri meča na Mundijalu prošle godine, najbolji je vezista azijske selekcije i neko oko koga su se „otimali“ brojni klubovi iz „liga petice“ od Napolija, preko Intera, do Galatasaraja, Rendžersa, Borusije Dortmund. Na kraju, završio je u Zvezdi za obeštećenje od pet miliona evra, iako je Olimpijakos prvobitno „zacepio“ tri puta veću cenu.
Da ne bismo „lutalali“ i tražili po internetu njegove fudbalske kvalitet i zbog čega se Zvezda u „minut do 12“ isprsila na fudbalskoj pijaci i dovela Boma, odgovor smo potražili iz „prve ruke“ od legende crveno-belih Darka Kovačevića, koji živi i radi u Atini već godinama.
„Zvezda je dovela lidera! Istinskog vođu. Kompletan igrač koji je odličan u oba pravca. Može da igra zadnjeg i centralnog veznog, pravi moderni box-to-box igrač. Krasi ga odličan pregled igre, zna odlično da šutira sa obe noge. Ponavljam, kompletan igrač koji u sebi ima urođeno da bude lider na terenu. E sad, kako će se uklopiti u novu sredinu i ekipu sa dosta novih igrača, to ne mogu da predvidim. Mogu samo da kažem da je Zvezda napravila odličan posao jer je dovela fantastično pojačanje.
Crvena zvezda uspela je u „minut do 12“ osim Hvan In Boma da licencira još dva pojačanja - štopera iz Bazela Nasera Điga i napadača turskog Adanaspora Šerifa Ndiajea. Najviše pažnje privukao je iskusni Korejac koji je igrao još i u Rusiji za Rubin, u Kanadi za Vankuver Vajtkepse. Kada je jednogodišnja epizoda u Olimpijakosu u pitanju, Kovačević je impresioniran onim što je video prošle sezone.
„Tu jednu godinu što je bio, bio je odličan. Konstantno je igrao, praktično bez slabe utakmice. U Olimpijakosu se izborio da bude vođa, pričao je sa saigračima, postavljao ih na terenu, pomerao je linije tima. Upravo zbog toga ne sumnjam da je Zvezda odradila odličan posao. Vidi sve na terenu, igra s lakoćom, bez ikakvog pritiska, a to će i te kako značiti Zvezdi, posebno u Ligi šampiona“, istakao je Darko.
Pričajući o Ligi šampiona i ambicijama Crvene zvezde, odnosno o tome može li srpski šampion da prezimi u Evropi u žestokoj konkurenciji sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, Kovačević je odgovorio:
„Optimista sam po prirodi, u životu i sportu. Mislim da Zvezda ima najbolju ekipu u poslednjih nekoliko godina, odrađen je odličan prelazni rok. Veliki broj „pogođenih“ igrača, a među njima, očekuje da će biti i Korejac Hvan. Zvezda zaista ima kvalitetan i konkurentan tim za Evropu. U Srbiji je jasno da je Zvezda najkvalitetniji tim ubedljivo, to se ne dovodi u pitanje. E sad, mogu li do drugog ili trećem mesta u teškoj grupi, to ćemo morati da sačekamo jer je fudbal nepredvidiva igra“, zaključio je razgovor za Sputnjik Darko Kovačević.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
SPORT
Stanković ima novi posao – i gostovaće u Leskovcu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala