- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Kim nisu razgovarali o riziku od nuklearnog rata

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un na kosmodromu "Vostočni"
Predsednik Rusije Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un na kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
Pratite nas
Pitanje rizika od nuklearnog rata nije razmatrano na sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ne, o tome se nije razgovaralo“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.
On je dodao da Severna Koreja pokazuje veliko interesovanje za razvoj bilateralnih veza sa Rusijom, kao i za mogućnost saradnje sa Rusijom u oblasti avijacije, transporta i infrastrukture.
„Sve u svemu, pregovori su bili veoma važni, veoma sadržajni“, rekao je Peskov, napominjući da je već sama poseta lidera Severne Koreje Rusiji važan događaj.
Lider Severne Koreje je u poseti Rusiji prvi put od 2019. godine. U Rusiju je stigao svojim oklopnim vozom. Kim Džong Una na putovanju prate ministar spoljnih poslova Čoe Song Hui, šef odeljenja za vojnu administraciju Centralnog komiteta Radničke partije Park Čong Čon i zamenik načelnika centralnog vojnog komiteta Li Bjung Čol.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
RUSIJA
Putin: Otvorena razmena mišljenja sa Kim Džong Unom o situaciji u regionu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala