Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić sa nemačkim izaslanikom: Važno što hitnije osnovati Zajednicu srpskih opština

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆSastanak Ivice Dačića i nemačkog izaslanika za Zapadni Balkan Manuela Zaracina u Beogradu
Sastanak Ivice Dačića i nemačkog izaslanika za Zapadni Balkan Manuela Zaracina u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
Pratite nas
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, tokom susreta sa specijalnim izaslanikom vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, podvukao važnost što hitnijeg osnivanja Zajednice srpskih opština.
Sagovornici su se saglasili da je napredak dijaloga između Beograda i Prištine od velikog značaja za očuvanje stabilnosti u našem regionu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Specijalni izaslanik Nemačke Zaracin je ponovio čvrstu podršku vlade Nemačke punopravnom članstvu Srbije i regiona u Evropskoj uniji, ističe se u saopštenju.
Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi na visokom nivou i izrazili su zadovoljstvo zbog dinamičnog razvoja ekonomske saradnje, gde je Nemačka poslednjih godina postala prvi trgovinski partner Srbije.
Razmenjena su mišljenja o regionalnoj saradnji i aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima.
Sa nemačke strane je najavljen susret ministara spoljnih poslova Berlinskog procesa u Tirani, 6. oktobra 2023. godine, a potom i Samit Berlinskog procesa 16. oktobra 2023. godine.
Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko govorio je u ekskluzivnom intervjuu Sputnjiku kada i kako problem KiM može biti rešen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala