Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ambasada Nemačke uoči dijaloga: Potrebna deeskalacija, primena Ohridskog sporazuma i ZSO

© Sputnik / Igorь ZaremboNemačka zastava
Nemačka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
Pratite nas
Zvanični Berlin pruža punu podršku dijalogu Beograda i Prištine uz posredstvo EU, poručili su iz Ambasade Nemačke na Kosovu povodom sutrašnjeg sastanka na visokom nivou u Briselu, ističući da je neophodno da se Kosovo i Srbija u potpunosti posvete deeskalaciji i punoj primeni Ohridskog sporazuma, uključujući i osnivanje Zajednice srpskih opština.
"Hitno je da se obe strane u potpunosti angažuju i obavežu na deeskalaciju i punu primenu Ohridskog sporazuma, uključujući i stvaranje Zajednice opština sa srpskom većinom", navodi se u odgovoru Ambasade Nemačke za Gazetu ekspres.
Nemačka, kako kažu, vidi sastanak koji će biti održan u Briselu kao dobru priliku da se upravljanje krizama ostavi po strani i da se strane vrate kredibilnom i konstruktivnom procesu.
"Sastanak nudi dobru priliku da se odmaknemo od modela upravljanja krizom i na kraju vratimo na pouzdan i konstruktivan proces", ističu iz nemačke Ambasade.
Pogledajte šta je o situaciji na Kosovu ekskluzivno za Sputnjik rekao ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala