- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin o američkim izborima: SAD neće promeniti spoljnu politiku

© Sputnik / Vladimir SergeevZastave Rusije i SAD
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
Pratite nas
U američkoj spoljnoj politici neće biti suštinskih promena kada je u pitanju Rusija, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći o predstojećim predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.
„Mislim da neće biti suštinskih promena u ruskom pravcu u spoljnoj politici SAD, bez obzira ko bude izabran za predsednika“, ocenio je Putin na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.
On je dodao da je čuo da je bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio da bi za nekoliko dana rešio goruće ne probleme, uključujući ukrajinsku krizu, i to „ne može da ne raduje, to je dobro“, rekao je Putin.
Ipak, i on je „uveo sankcije Rusiji dok je bio predsednik“, podsetio je Putin.
On je ocenio da su aktuelne vlasti usmerile američko društvo u antiruskom pravcu.
„O tome se radi. Oni su to uradili, a sada će biti veoma teško da se taj brod nekako skrene u drugom pravcu“, dodao je ruski predsednik.
Putin smatra da je ono što se dešava sa Donaldom Trampom – progon iz političkih razloga.
„Što se tiče procesuiranja Trampa... za nas je ovo što se dešava, u današnjim uslovima, po mom mišljenju, dobro, jer pokazuje svu trulež američkog političkog sistema koji ne može da pretenduje da druge uči demokratiji. Sve što je što se dešava sa Trampom je progon iz političkih razloga njegovog političkog rivala“, objasnio je Putin.
On je dodao da Sjedinjene Američke Države razotkrivaju svoje unutrašnje probleme.
„To je dobro, jer pokazuje ko se bori protiv nas“, zaključio je šef države.
Bivšem predsedniku Sjedinjenih Američkih Država suočava se sa 91 optužbom u četiri krivična slučaja. Tramp, koji planira da se kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine, tvrdi da nije kriv i naziva sudski proces pokušajem da mu se spreči predizborna kampanja.
VIII Istočni ekonomski forum održava se 10-13. septembra 2023. godine u Vladivostoku na teritoriji kampusa Dalekoistočnog federalnog univerziteta. Agencija RIA Novosti je generalni medijski partner foruma.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala