- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predviđanje puno nelogičnosti – Novak sledeće godine osvaja „samo“ Vimbldon

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
Pratite nas
Poslednji Grend slem u sezoni samo što se završio, a američki „ESPN“ već predviđa ko bi šta mogao da osvoji naredne godine, mada njihova očekivanja i nisu previše realna, a Novak Đoković favorit je za samo jedan trofej.
Ove sezone Novak Đoković osvojio je tri od četiri Grend slema, a jedini poraz upisao je u finalu Vimbldona kada ga je savladao Karlos Alkaras. Uprkos velikom uspehu neki od Novaka ne očekuje da naredne sezone ponovi slične rezultate.
Američki „ESPN“ ima zanimljiva predviđanja za narednu godinu počevši od Australijan opena.
Na prvom Grend slemu u sezoni kao pobednike vide Karlosa Alkarasa, talentovanog Španca i Koko Gof, novopečenu šampionku US Opena.
Alkarasa je u dosadašem toku karijere igrao samo na dva Australijan opena, a treće kolo je njegov najveći uspeh. Ipak, od Karlosa se očekuje da ga poraz u polufinalu US Opena motiviše za početak sledeće sezone.
Kada je reč o mladoj Gof moglo bi se reći da je opravdano favorit jer je imala sjajnu sezona iza sebe, međutim u ženskom tenisu su rezultati podložni čestim promenama i zato je rano najavljivati pobednicu Australijan opena koji se igra kroz nekoliko meseci.
Još više je suludo predviđati šampione Rolan Garosa, a velika je hrabrost istaći da je glavni favorit Rafael Nadal koji nije ni potvrdio kada će se vratiti sledeće sezone na teren. Istina je da je prodslavljeni Španac napravio istorijske uspehe na pariskoj šljaci gde ima 14 titula, ali trenutno nije fizički spreman ni za jači trening pa je upitno koliko će moći da pruži na svom omiljenom turniru.
Iga Švjontek navedena je kao glavni favorit kod dama što je takođe nejasno predivđanje imajući u vidu da Poljakinja u prethodnom periodu igra daleko ispod svog nivoa.
Novakovo ime nalazi se na listi prvog favorita samo za Vimbldonu gde je ove godine jedini put poražen na Grend slemu. Upravo to je glavni razlog što ga „ESPN“ vidi kao pobednika jer smatraju da srpski as neće sebi dozvoliti da izgubi još jednom na travi gde je vladao prethodnih godina.
U konkurenciji dama veruje se da bi to vimbldonske titule mogla da dođe Ons Žabur, dvostruka finalistkinja Grend slema koji se održava u Londonu.
Iako je ova lista predviđanja puna iznenađenja možda je i najveće ime Bena Šeltona kao šampiona US Opena. Mladi Amerikanac ove godine odigrao je maestralan turnir u Njujorku, stigao je do polufinala, ali ga je srpski as relativno lako porazio.
Šelton mora još mnogo da radi na svojj mentalnoj snazi i ritmu. Amerikanac mnogo voli da rizikuje, snažno servira, ali često i preteruje ne gledajući gde udara pa bi tako sa tim stilom morao mnogo da se namuči da bi stigao do Grend slem trofeja.
Kao pobedniku poslednjeg Grend slema sledeće godine videli su ovogodišnju finalistkinju Arinu Sabalenku koju je ove godine u finalu iznenadila mlada Koko Gof.
Objašnjenje „ESPN-a“ za navedena predviđnja jeste da su hteli da istaknu različita imena i tako stave do znanja da svi imaju šansu, međutim, čini se da su ovakva očekivanja zaista
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
SPORT
Španci priznali, Toni Nadal priznao: Novak je najveći u istoriji!
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
RUSIJA
Dmitrij Medvedev demantuje da je igrao sa Novakom Đokovićem
Najbolji teniser sveta Novak Đoković, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
SPORT
Đoković pokorio Njujork – pa se sprema za srpske boje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala