- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Hrvatski penzioneri zapretili bojkotom trgovinskih lanaca, Vlada najavila pad cena 1300 namirnica

© AP Photo / Miguel VillagranŠoping
Šoping - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
Pratite nas
U hrvatskom Ministarstvu privrede održani su odvojeni sastanci ministra Davora Filipovića sa predstavnicima velikih trgovinskih lanaca - od Konzuma, preko Lidla do Kauflenda, da za oko 1.300 namirnica vrate cene koje su važile do 31. decembra prošle godine.
Pozivu ministra Filipovića su se odazvali predstavnici svih 10 trgovačkih lanaca, a nakon sastanaka ministar je novinarima rekao da su načelno svi podržali predlog o smanjenju cena.
"Razgovori idu u smeru da dođe do smanjenja cena i to većeg broja proizvoda, načelno su svi trgovci podržali ovaj predlog", rekao je Filipović i istakao da je ideja da se ukupna vrednost potrošačke korpe proizvoda vrati na nivo od 31. decembra prošle godine.
Dodao je da svi trgovci nisu isti i da će sve biti urađeno u okvirima mogućeg.
"Svi su pokazali razumevanje da treba staviti cene pod kontrolu", rekao je ministar.
Poenta je, istakao je, da se izađe u susret građanima, da se započne sa snižavanjem cena. Smatra da neki trgovci sa nižim cenama mogu da startuju već od petka, prenosi Tanjug.
"Trgovci moraju odraditi neke interne kalkulacije, sutra ćete imati preciznije informacije", kazao je Filipović i istakao da niko nije rekao da nije spreman za ovu akciju.
Građani Hrvatske nezadovoljni su rastom cena hrane i higijenskih potrepština, čije cene rastu i više od rasta plata i penzija.
Najnezadovoljniji su penzioneri koji su pre nekoliko nedelja najavili bojkot velikih trgovinskih lanaca.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala