- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Donacija Telekoma Srbija školama na Kosovu i Metohiji

© Sputnik / Teodor AnastasijevićGeneralni direktor "Telekom Srbija" Vladimir Lučić u poseti osnovnim školama na KiM
Generalni direktor Telekom Srbija Vladimir Lučić u poseti osnovnim školama na KiM  - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
Pratite nas
Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić obišao je danas osnovne škole u Severnoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku i zajedno sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju uručio poklone namenjene učenicima i nastavnom osoblju.
Prema rečima Lučića, ideja je potekla od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a u akciju su se uključili i Kancelarija za Kosovo i Metohiju i "Telekom Srbija", kao najveća kompanija na ovim prostorima.
"Velika je čast što ćemo u ova dva dana obići deset škola i donirati pametne table za svaku od ovih škola i sportsku opremu. U okviru ove akcije će se na teritoriji cele Srbije donirati 180 pametnih tabli, od tog broja deset za škole na Kosovu i Metohiji. Mi kao najveća kompanija sa 250 zaposlenih na Kosovu i Metohiji vodimo sada bitku u kojoj ćemo, siguran sam, pobediti. Mislim da ćemo uz pomoć svega što smo do sada radili i borili se za nekih petnaestak dana proglasiti pobedu na tom polju", kazao je Lučić.
Kako je dodao, ovo je samo početak pomoći Telekoma školama, jer im je cilj da prvo pomognu đacima u osnovnim školama na Kosovu da što lakše steknu inovativna znanja i da u budućnosti što pre pronađu svoj posao i da su interaktivne table tu da pomognu obrazovanju i edukaciji.
Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov je uputila veliku zahvalnicu predsedniku Aleksandru Vučiću, jer je, kako je dodala, ispunio obećanje da će škole na Kosovu dobiti interaktivne table i poručila da će Kancelarija za KiM uvek biti uz narod na Kosovu ne samo u oblasti obrazovanja.
"Nadam se da će ova interaktivna tabla pomoći u procesu nastave u školama i da će prenošenje znanja biti lakše. Ova interaktivna tabla ne omogućuje samo to, već će preko ovih tabla deca biti u video vezama sa drugim đacima i drugim školama u centralnoj Srbiji. Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću na ovom poklonu jer znam sigurno da će deca sa prostora AP KiM znati da cene ono što je on uradio. On svoja obećanja uvek ispuni tako da je i ovo obećanje koje je dao prvog septembra on i ispunio", rekla je Miladinov.
Načelnik Školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac zahvalio je na poklonima i donaciji za osnovce.
"Naše škole idu u korak s vremenom apsolutno poštuju svaku inicijativu Ministarstva prosvete i Vlade Republike Srbije vezanu za modernizaciju i osavremenjavanje škola. Ova donacija će nam mnogo značiti. Škole će ići u korak sa vremenom, napredovati i naši đaci će učiti savremene metode rada, na savremeni način će nastavnici moći da prenesu znanje učenicima. A što ne reči, nije fraza, ulaganje u obrazovanje je ulaganje u opstanak i ostanak našeg naroda što naša vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem nesebično to i čini", zaključio je Zaporožac.
Za sutra je planirana poseta i školama na jugu Kosova i Metohije, kojima će takođe biti uručene pametne table i sportski rekviziti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala