- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milatović: Puno povjerenje Spajiću, formiranje Vlade je stvar Crne Gore

© Sputnik / Lola ĐorđevićJakov Milatović
Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je danas u Skoplju da je odluka o formiranju nove vlade “stvar Crne Gore” i dodao da mandatar Milojko Spajić ima njegovo puno povjerenje.
Istakao je da ga ohrabruje da dodatno uradi ono što je do njega kao trenutno najodgovornijeg u procesu formiranja vlade i odgovori potrebama Crne Gore.
Milatović je u Skoplju, odgovarajući na pitanje Tanjuga, da li je poslije dva sastanka sa Spajićem došlo do približavanja stavova oko formiranja nove vlade, odnosno da li on i dalje ostaje pri stavu da koalicija Za budućnost Crne Gore treba da bude dio nove vlade, rekao da ostaje pri stavu da “odluka o novoj crnogorskoj vladi treba da bude donesena u Crnoj Gori”.

“To je stvar Crne Gore i mislim da se oko toga slažemo, kao i oko programa koji bi ta vlada trebala da isporuči, a to je dodatan fokus na vladavini prava”, rekao je Milatović, prenosi Tanjug.

Dodao je da je njegovo mišljenje da bi kvalifikovana većina trebalo da podrži narednu vladu uz jasna programska opredjeljenja, a to je kontinuitet spoljne politike, odnosno članstvo u NATO savezu i snažnije zalaganje za ubrzanje evropskog puta.
Milatović smatra da bi iz procesa formiranja vlade svi učesnici trebalo da izađu kao neka vrsta pobjednika i to je, kaže, i bio njegov savjet Spajiću.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala