- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Maska optužili da je izdajnik jer je sprečio napad Kijeva na rusku flotu – milijarder odgovorio

© AP Photo / John RaouxOsnovatelь SpaceX Ilon Mask šutit s žurnalistami, delaя vid, čto iщet otvet na vopros po mobilьnomu telefonu vo vremя press-konferencii
Osnovatelь SpaceX Ilon Mask šutit s žurnalistami, delaя vid, čto iщet otvet na vopros po mobilьnomu telefonu vo vremя press-konferencii - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
Američki milijarder, preduzetnik Ilon Mask odgovorio je na optužbe da je počinio veleizdaju jer nije dozvolio Oružanim snagama Ukrajine da iskoriste satelitsku mrežu „Starlink“ za napade na rusku Crnomorsku flotu.

„Ja sam državljanin SAD i imam samo taj pasoš. Šta god da se desi, boriću se za Ameriku i umreću u njoj. Američki Kongres nije objavio rat Rusiji. Ako je neko izdajnik, to su oni koji mene tako nazivaju“, napisao je Mask na društvenoj mreži „Iks“ (ranije Tviter), komentarišući objavu u kojoj se navodi da je odbijanje zahteva Ukrajine da se aktivira „Starlink“ – „neki oblik veleizdaje“.

On je ranije saopštio da je 2022. godine odbio zahtev Ukrajine da aktivira „Starlink“ kod Krima jer je želeo da pomogne ljudima. Mask smatra da se „Starlink“ ne može koristiti za napade kijevskih vlasti na Krim, jer bi se time prekršio korisnički ugovor kompanije.
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
RUSIJA
Obelodanjeno: Kako je Ilon Mask 2022. godine sprečio Kijev da izvede napad na rusku flotu na Krimu
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2023
RUSIJA
Medvedev: Ilon Mask – poslednji razuman čovek u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala