Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kancelarija za KiM: Motiv napada u Gračanici - etnička netrpeljivost

© AP Photo / Marjan VuceticKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje mučki napad na srpskog mladića S. P. (20) iz Gračanice do kog je došlo sinoć na putu između Dobrotina i Donje Gušterice.
"Svedočenje S. P. da su ga trojica Albanaca napala i zadala mu više udaraca i to kada je parkirao automobil srpskih registarskih oznaka “KG” ukazuje da je motiv napada etnička netrpeljivost i da je S. P. meta postao upravo zato što je Srbin", saopštila je Kancelarija za KiM.
U saopštenju se navodi da su sa napadnutim mladićem u kontaktu naši predstavnici kancelarije na terenu i da je a ovaj napad ulio dodatnu zabrinutost i nespokojstvo u srpsku zajednicu na centralnom Kosovu i Metohiji koja je gotovo svakodnevno izložena brojnim provokacijama.
"Pozivamo nadležne da otkriju počinioce ovog nedela i adekvatno ih sankcionišu, a međunarodne predstavnike da osude ovaj zločin iz mržnje i etničke netrpeljivosti. Ovo je još jedno svedočanstvo da antisrpska, zapaljiva retorika iz Prištine dovodi do učestalih napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji i raspiruje međuetničku mržnju i netrpeljivost, nasuprot nastojanjima Beograda da gradimo miran suživot na ovim prostorima", navedeno je u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala