- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uslov za multipolarni svet: Glavni ruski obaveštajac o prelasku na pravedniji poredak

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaSajam je otvorio predsednik Državne dume Sergej Nariškin.
Sajam je otvorio predsednik Državne dume Sergej Nariškin. - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
Pratite nas
Za prelazak na novi multipolarni svetski poredak potrebno je usredsrediti se na saradnju nezapadnih zemalja, izjavio je direktor Ruske spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin na Istočnom ekonomskom forumu.

„Prelazak na novimultipolarni svetski poredak, koji je odavno sazreo, neizbežno se suočava sa otporom onih koji su imali korist od prethodnog neokolonijalnog sistema. Da bi se ova barijera pravednijem svetskom poretku prevazišla, potrebno je analizirati izvore kolektivnog uverenja Zapada u pravo na uspostavljanje globalne hegemonije“, rekao je Nariškin u video-poruci.

Prema njegovim rečima, to uverenje Zapada, koje je zasnovano na nepoštovanju drugih naroda i kultura, često zapadnim zemljama diktira duboko pogrešne korake, koji su usmereni na održavanje njihovognavodno privilegovanog statusa.
Nariškin je dodao da su lažne teze o odsustvu alternative zapadnom putu razvoja i oistorijskoj predodređenosti zapadne dominacije u međunarodnim odnosima već nanele znatnu štetu i patnju celom čovečanstvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala