- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sabalenka nije uspela da „osvoji“ Ameriku: „Da se nikada ne ponovi!“

© AP Photo / John MinchilloKoko Gof i Arina Sabalenka
Koko Gof i Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
Pratite nas
Arina Sabalenka, beloruska teniserka, nije uspela da osvoji US Open pošto je u finalu poražena od mlade amerikanke Koko Gof sa 2:6, 6:3, 6:2.
Šampionka Sinsinatija i Vašingtona nije iznenadila što je stigla do trofeja u Njujorku, ali jeste definitivno i raritet da jedna tinejdžerka osvoji US Open.
Pre nje Amerikanke tinejdžerke koje su bile najbolje na „Flešing medousu“ su bile Serena Vilijams, Trejsi Ostin i Kris Evert.
Nije počeo baš meč najsrećnije za Gof jer je Sabalenka bila izuzetno motivisana. Igrala je napadački i za nešto manje od 40 minuta je bilo 6:2. I u drugom setu je imala brejk prilike, ali kako ih nije iskoristila Kori Gof je počela da se diže. Napravila je brek za 3:1 i tu prednost je iskusno zadržala.
U trećem setu se igra Sabalenke već raspala jer je odmah ispustila dva brejka, a čak i kada je probala da se vrati ostvarivši jedan brejk, veoma brzo je sve propalo jer je i treći put u setu izgubila svoj servis.
Gof će sada biti treća teniserka sveta, a na treće mesto dolazi sa šeste pozicije preskočivši Pegulu i Ribakinu. Arina Sabalenka je iskoristila loše izdanje Ige Švjontek i ulazak u finale joj je dovoljan da postane prva na WTA listi, po prvi put u karijeri.
„Bio je to klasičan dvoboj mene sa samom sobom. Nije mi prvi put i to je veoma loše jer ne uspevam da rešim takve situacije. Radiću naporno da mi se ovo više nikada ne ponovi”, rekla je Sabalenka.
Nije bilo lako igrati protiv prepunog stadiona.
“Očekivala sam tako nešto ali se nisam osećala kao da sam igrala protiv svih. Znala sam da će dobiti veliku podršku, igra finale gren slema, ima samo 19 godina… Ponekad takva podrška smeta baš tim igračima, ali osetila sam da se Koko iz poena u poen oseća sve bolje na terenu. Osim što se neverovatno dobro kreće, fenomenalno se brani, bolje od ikoga. Stalno sam morala da igram loptu više, neke ključne poene sam izgubila u drugom setu“.
Još jednom se osvrnula na svoje propuste.
“Ponekad sam previše emotivna na terenu, pravim potpuno nepotrebne greške. Previše ih je bilo u drugom delu, tada sam joj pomogla da poveruje da može da pobedi“
I pored poraza, Arina ima razloga da ode srećna iz Njujorka. Sutra će debitovati na prvom mestu svetske liste.
“To je razlog zašto nisam toliko deprimirana. Sigurno ću večeras otići na piće da to proslavim. Jesmo sportisti, ali ponekad popijemo. Mnogo sam ponosna na sebe, biti broj 1 je ogroman korak napred. Sada mi je cilj da to ostanem, ne želim da dosegnem vrh i onda padnem na drugu poziciju“, zaključila je Sabalenka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala