- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras igra odlično, ali gubi – Đoković zna zašto: „Tako je to kada igraš sa Danilom“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, biranim rečima je govorio o Danilu Medvedevu, svom prijatelju, ali i rivalu sa kojim će odmeriti snage u finalu US Opena.
Đoković i Medvedev će se ponovo sastati u finalu američkog Grend slem turnira, a prethodno su za titulu u Njujorku igrali 2021. godine.
U trenutku Đokovićeve konferencije za medije, nakon pobede nad Benom Šeltonom i prolaska u finale, drugo polufinale bilo je u toku, a jedan od novinara konstatovao je da Karlos Alkaras igra odlično, ali i da je izgubio prvi set.
„Tako je to kada igraš sa Danilom“, nasmejao se Novak.
Srpski teniser je potom govorio o Rusu.
„Medvedev je igrač koji je možda malo zapostavljen ove godine zbog mojih mečeva sa Alkarasom. Danil je osvojio pregršt turnira i igrao je na izuzetno visokom nivou, osvojio je masters na šljaci. To ni sam nije očekivao, toliko napreduje, a čovek je specijalista za beton. Poznajem njegovu igru jako dobro, trenirali smo i ovde pre turnira, pobedio me je pre dve godine, znam kako voli da igra na ovoj podlozi, on je jedan od najkonstantnijih igrača ovde u poslednjih pet godina. Igrao je finale 2019, 2020. polufinale, pa je osvojio 2021, stalno je tu u u završnici turnira, očigledno da mu nešto jako odgovara ovde“.
Kao osnovnu snagu Medvedeva Đoković izdvaja kontrolu ritma.
„Medvedev kao oružje ima izuzetno precizan i jak servis, brz i jak u pokretu, na svoje servis gemove voli da igra brzo i da forsira igrača, da stalno bude u ritmu. Brzo sve prolazi, bitno je ako da postavim svoj tempo, znam šta mi je činiti“.
Đoković vodi sa 9-5 u međusobnom skoru sa Medvedevom, a veliko finale je na programu u nedelju od 22 časa po srednjoevropskom vremenu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala