- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Akcija „Bolje cene“: Pozivu Ministarstva da se odreknu dela zarade odazvali se svi najveći trgovci

CC0 / Pixabay / Market
Market - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Potrošači širom Srbije od srede na policama većine prodavnica mogu da pronađu jeftinije proizvode.
Ministarstvo trgovine dogovorilo se juče sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca i proizvođačima da se odreknu dela zarade na po jedan iz 20 kategorija proizvoda. U akciji "Bolje cene" svaki maloprodavac ima mogućnost da u skladu sa pravilima konkurencije odabere koji proizvodi unutar kategorije će biti na akciji i po kojoj ceni.
Kako kažu u Ministarstvu trgovine, svaki prodavac sam određuje cene u skladu sa zakonom, te samim tim i koliko će biti umanjenje cene u odnosu na redovne. Maloprodavci u saradnji sa svojom dobavljačima sami definišu koji proizvodi će biti po "boljoj ceni", prenose Novosti.
Najreprezentativnije proizvode juče je predstavio i predsednik Vučić. On je tokom obraćanja izneo i sniženu potrošačku korpu. Svi artikli su bili iz jednog domaćeg lanca, pa su to i buduće cene baš u njegovim trgovinama.
„Ministra trgovine Momirovića sam molio da zajedničkim naporima sa proizvođačima i trgovcima pokušamo da uradimo određene stvari i zahvalan sam svima i proizvođačima i trgovcima i ministarstvu. Reč je o velikom pojeftinjenju cena osnovnih proizvoda“, rekao je Vučić.
Pozivu Ministarstva trgovine odazvali su se najveći lanci - "Delez", "Merkator S", DTL, "Lidl", "Univereksport", DIS, "Metro", "Aroma", "Aman", "Gomeks". One zajedno imaju više od 80 odsto tržišnog učešća.
„Zajedničkim naporima smo uspeli da za 20 izuzetno važnih proizvoda, koje koriste praktično sva domaćinstva u našoj zemlji, omogućimo cene koje će biti značajno snižene“, istakao je Momirović i dodao da je ovde reč o kompanijama koje su investirale više stotina miliona evra u našu zemlju i koje zapošljavaju desetine hiljada ljudi u Srbiji. Ove kompanije nikada nisu kasnile u izmirivanju svojih obaveza.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa korpom proizvoda kojima će biti snižene trgovačke marže - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
EKONOMIJA
Niže cene za 20 osnovnih proizvoda: Šta je sniženo i koliko će koštati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala