- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Kanadu otrovala Kninska Kobra

© Sputnik / Lola ĐorđevićOgnjen Dobrić
Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Pratite nas
Srbija je razbila Kanadu 95:86, a Ognjen Dobrić pružio je vanserijsku partiju – i to u polufinalu Mundobasketa! Kninska Kobra otvorala je Kanađane izuzetno pametnom i zrelom igrom, krunisanom 16 poena, imao je još jedan skok i jednu asistenciju.
Ali, kako je igrao bivši član Zvezde koji je krajem prošle sezone potpisao za Virtus.
Mirno, staloženo, zrelo! Šut iz igre 7/11. Pet od sedam za dva, dva od četiri za tri.
Momak koji je među poslednjima otpao za prošlogodišnji Evrobasket, ovoga puta se izborio za mesto u avionu za Manilu i pokazao zbog čega mu selektor Svetislav Pešić i Srbija slepo veruju.
Izborio se za ulogu startera Ognjen Dobrić, koji je vanserijsku odbranu naučio da igra kod Dejana Radonjića u Zvezdi. Od njega se uvek očekuje da „krade“ i da „ometa“ rivala, ali ovoga puta je eksplodirao i u napadu.
„Tukao“ se pod košem sa snažnim i ratobornim, ujedno i frustiranim Kanađanima, zbog velikog zaostatka. Nakon jednog udarca laktom u vilicu kada sudije nisu dosudile očigledan faul u napadu, odgovorio je trojkom!
Digao se s desne strane i „levicom“ pocepao mrežu. Kninska Kobra izujedala je Kanađane u svakom smislu te reči. U odbrani, u tandemu sa impresivnim Aleksom Avramovićem, koji je odigrao poluvreme života protiv selekcije „Javorogov lista“. Društvo mu je pravio Dobrić, koji je donosio prevagu i u napadu.
Pametne dvojke, polaganja, trojke. Uz kapitena Bogdana Bogdanovića (23 poena) bio je najefikasniji akter našeg nacinalnog tima. Kako se od „srpskog snajpera“ očekuje da bude naše najjače i glavno oružje u napadu, tako je ovoga puta blesnula Kninska Kobra i svojim „otrovom“ ubila je Kanadu i sada čeka, kao i cela Srbija, ko će biti veliki rival u finalu - Nemačka ili Sjedinjene Američke Države.
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Aleksino životno delo: „Dva dana je gledao kako da ukrade loptu“ /video/
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Srbija u finalu – zna se koja je zemlja košarke!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala