- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Rafael Korea se vraća na RT: Teme emisija - državni prevrati u Latinskoj Americi

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaZaposleni u ofisu kanala RT u Moskvi
Zaposleni u ofisu kanala RT u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Pratite nas
Bivši predsednik Ekvadora Rafael Korea otvara na televiziji RT na španskom jeziku petu sezonu svog političkog „tok-šoua“. Emisije „Razgovor sa Koreom. Državni puč“ počeće da se emituju 11. septembra.
Gosti će biti nekadašnji lationoamerički lideri koji su se suočili s pokušajima puča u svojim zemljama, kao i njihovi saradnici i rođaci, žrtve nasilnog preuzimanja vlasti.
Prvi program ciklusa će biti emitovan za 50. godišnjicu puča protiv lidera Čilea Salvadora Aljendea koji je poginuo u napadu na predsednički dvorac. Gost će biti njegov unuk Pablo Sepuljveda Aljende. On će govoriti o uspomenama svoje porodice na Aljendea ali i o posledicama diktature Augusta Pinočea, koje zemlja i dan danas oseća.

„Dragi prijatelji! Srećan sam što se vraćam sa petom sezonom programa „Razgovor sa Koreom“ u tok-šou koji smo počeli da snimamo 2018. godine zajedno sa televizijom RT na španskom jeziku i njihovim timom. Pozivam vas da se priključite novoj sezoni koja će biti veoma interesantna s obzirom na goste koji će učestvovati u emisijama“, rekao je Korea.

U novoj sezoni emisija će o prevratima u svojim zemljama govoriti predsednik Venecuele Nikolas Maduro, bivša predsednica Argentine Kristina Fernandes de Kiršner, bivši predsednik Bolivije Evo Morales, bivši predsednik Hondurasa Manuel Selaja i drugi zvaničnici. Osim toga, Korea će govoriti i o pokušaju državnog puča protiv njega 2010. godine.
Premijera „Razgovora sa Koreom“ je bila 1. marta 2018. godine na RT. Među gostima bivšeg predsednika Ekvadora su bili mnogi svetski lideri među kojima i Mahmud Ahmadinežad, Dilma Rusef, Lula da Silva, Alberto Fernandez, Karles Pučdemon i drugi.
Rafael Korea je bivši predsednik Ekvadora (2007—2017. godine), on je doktor ekonomskih nauka, osnivač političkog pokreta „Alijansa PAIS“ koji je nastao na ideologiji socijalizma XXI veka. Autor je mnogih naučnih članaka, kao i niza knjiga koje su posvećene ekonomskim problemima savremenog sveta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala