- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Naleti aviona, marševi: Generalna proba promocije najmlađih oficira Vojske Srbije /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićVojska Srbije
Vojska Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Pratite nas
Generalna proba svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije održana je na platou ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.
Kadeti koji su završili školovanje na Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu i Vojnomedicinskoj akademiji održali su probne marševe, a na probi su učestvovali i pripadnici vazduhoplovne jedinice koji su nadletali avionima i helikopterima iznad Narodne skupštine.
Generalnoj probi promocije potporučnika prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-potpukovnik Duško Žarković, rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović i načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević, koji su se uverili da je sve spremno za sutrašnju svečanost, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Sutra će u prve oficirske činove biti promovisano 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije. Vojnu akademiju završava 148 kadeta i kadetkinja 143. i 144. klase Vojne akademije, među kojima je 10 kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, dok Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka 9. klase Medicinskog fakulteta VMA.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije koja će početi u 11 časova.
Zbog svečanosti će doći i do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja pojedinih ulica od 8 do 14 i 30 časova.
Za saobraćaj će biti zatvorene ulice Dragoslava Jovanovića, Takovska od Svetogorske do Bulevara kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra od Beogradske do Kneza Miloša, Kneza Miloša od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra, Dečanska od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, Resavska od Krunske do Bulevara Kralja Aleksandra i Vlajkovićeva od Trga Nikole Pašića do Majke Jevrosime.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala