- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dečaku u Kragujevcu pozlilo na putu do škole, pozitivan na opijate

© Sputnik / Lola ĐorđevićVozilo Hitne pomoći na auto-putu
Vozilo Hitne pomoći na auto-putu - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Pratite nas
Analize krvi devetogodišnjeg dečaka iz Kragujevca kojem je u četvrtak pozlilo na putu između kuće i škole, pokazale su da nije pozitivan na amfetamin i ekstazi, potvrđeno je RTS u u policijskoj upravi u Kragujevcu. Sumnja se da je dečak uzeo lekove od babe i dede.
Prema informacijama koje su Ministarstvu prosvete dostavljene od direktora škole, učeniku četvrtog razreda pozlilo je na putu od kuće do škole, što su primetili učenici koji su bili u blizini i koji su zamolili odraslu osobu da njihovog druga dovede do škole.
Škola je odmah pozvala hitnu pomoć, obavestila roditelje i policiju. Dečak je zbrinut i lekari brinu o njegovom zdravlju, prenosi RTS.
U Univerzitetskom kliničkom centru, u kojem se dečak nalazi, kažu da je trenutno na lečenju u jedinici intenzivne nege Pedijatrijske klinike. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i nije životno ugrožen.
Kragujevačka policija intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti kako je dete došlo do supstanci koje u sebi sadrže opijate. Sumnja se da je reč o lekovima koje je uzeo od babe i dede.
Policija je obavila razgovor sa više osoba koje su potvrdile da nisu videle da je bilo ko detetu dao bombone ili tablete.
Policija je preuzela i pojačane mere kontrole u neposrednoj zoni škole koju dečak pohađa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala