- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rusija sevodnja“ prati situaciju sa blogerom i novinarom privedenim u Jermeniji

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada međunarodne novinske agencije "Rusija sevodnja" u Moskvi
Zgrada međunarodne novinske agencije Rusija sevodnja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2023
Pratite nas
Medijska grupa „Rusija sevodnja“ prati hapšenje kolumniste Sputnjika Jermenije Ašota Gevorkjana i računa na objektivnost istrage, saopštila je pres služba medijske grupe.
„Pratimo pritvaranje kolumniste našeg Sputnjika Jermenija Ašota Gevorkjana. Pritvaranje novinara, posebno u svetlu prvog jermensko-ruskog medijskog foruma, zahteva najteža opravdanja. Računamo na poštovanje svih proceduralnih normi, objektivnost i nepristrasnost istrage“, ističe se u saopštenju.
Takođe se navodi da eventualne provokacije koje imaju za cilj podrivanje prijateljstva bratskih naroda Rusije i Jermenije treba odmah prekinuti.
Direktor ruske Federalne agencije za sunarodnike koji žive u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju (Rossotrudničestvo) Evgenije Primakov izjavio je ranije da je proruski bloger Mikael Badaljan nestao u Jermeniji. Jermenski Sputnjik javio je da je bloger priveden u gradu Goris zajedno sa kolumnistom agencije Ašotom Gevorkjanom, kao i da se nalaze u Istražnom komitetu. Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da ovo privođenje predstavlja još jednu provokaciju Zapada uoči rusko-jermenskog medijskog foruma u ​​Jerevanu.
Bloger Mika Badaljan na mitingu opozicije u Jerevanu - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2023
SVET
U Jermeniji uhapšeni proruski bloger i kolumnista Radija Sputnjik, reagovala Moskva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala