- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Srbijo, čeka te „bokser“ /video/

© Foto : FIBADilon Bruks i Luka Dončić
Dilon Bruks i Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije će u polufinalu Mundobasketa igrati protiv Kanade, tima koji je fizički i mentalno nadjačao Sloveniju, a glavni akter bio je Dilon Bruks, momak koji je na bizaran način slavio pobedu.
Bruks je imao jedan veliki zadatak u duelu sa Slovenijom, da "zaključa" Luku Dončića, što se može uraditi samo fizičkom silom i on ju je besomučno koristio, a arbitri su to dozvoljavali.
Krvavih leđa Dončić je isključen zbog protesta u finišu meča, a pre toga je i Bruks morao ranije u svlačionicu, pošto je posle date trojke nesportski prigovarao čuvaru, što je radio i tokom cele utakmice.
Da je on, čini se, promašio sport, vidi se i na snimku koji je objavila FIBA – Bruks je sa bokserskim rukavicama čekao članove svog stručnog štaba u tunelu, boksujući u vazduh i unoseći se u tela ljudi koji se nalaze tu da budu na usluzi.
Imajući u vidu Bruksovo ponašanje u prethodnoj sezoni NBA lige, kada je umeo da prigovara i Lebronu Džejmsu, postavši predmet opšteg podsmeha u američkoj javnosti, sigurno je da će "boksersku" tehniku poneti i na duel sa Srbijom, na šta srpski tim mora da bude spreman.
Utakmica je na programu u petak od 10.45.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala