- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Luka, ko je uzeo pare? /video/

© Foto : FIBALuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2023
Pratite nas
Luka Dončić, jedan od najboljih košarkaša sveta, neslavno je završio borbu za medalju na Mundobasketu jer je isključen u četvrtfinalnom duelu protiv Kanade.
Dončić je na šest i po minuta do kraja dobio iksljučujuću grešku posle koje mu je pokazan put u svlačionicu, pošto je prethodno gotovo tokom celog duela razgovarao sa sudijama i žalio se na kriterijum.
Nakon odluke sudija da ga isključe, on je uputio aplauz prema delu tribina gde su smešteni predstavnici organizatora i FIBA, a prethodno ih je žestoko psovao sa terena, što je takođe naišlo na burne reakcije.
Posle meča on je samo proleteo pored medija i nije se zaustavljao da da izjavu.
Uz Dončića, utakmicu je ranije završio i čovek koji je sve vreme u timu Kanade bio zadužen da nervira najboljeg igrača Slovenaca, Dilon Bruks i to je jedinstveni slučaj na ovogodišnjem Mundobasketu.
Upravo je Bruks bio razlog za prvu tehničku grešku koju je Dončić dobio sredinom druge četvrtine, kada je i gestikulirao pokazujući prstima novac prema jednom od arbitara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala