- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Srbija po akordima Jovića i Petruševa

© AP Photo / Michael ConroySrbija Litvanija
Srbija Litvanija - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2023
Pratite nas
Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva! Velika pobeda nad Litvanijom izrodila je brojne heroje, a ovoga puta, pored najefikasnijeg kapitena Bogdana Bogdanovića i borbenog Alekse Avramovića, možemo da istaknemo Stefana Jovića i Filipa Petruševa.
Stefan Jović poznat je po detalju da dobro svira gitaru, tako da možemo da kažemo da su Orlovi igrali po njegovim akordima, ali i po akordima Filipa Petruševa koji se pokazao kao iks faktor.
Jović je sjajno odigrao, šutirao je odlično za tri poena, gađao je 3/5. Sa te tri trojke dobro je načeo protivnika, a onda je Petrušev sa još dve potpuno uništio Litvance.
Stefan Jović je na terenu proveo 25 minuta, dao je 11 poena i tome dodao pet asistencija. Filip Petrušev je pokazao igre kakve je pružao u Crvenoj zvezdi, a završio je meč sa 17 poena. Šutirao je 7/8 iz igre - 4/5 za dva i 3/3 za tri.
Kada se sve sabere - bila je ovo jedna od najboljih utakmica Srbije poslednjih godina!

Bogdan Bogdanović je ubacio 21 poen, više je išao na prodore nego što se oslonio na šut za tri poena i to mu je ovoga puta donelo odličnu partiju. Šutirao je 7/9 za dva i 2/3 za tri poena. Imao je najveći indeks od svih - 25. Zaista je odigrao kapitenski.

Ne smemo zaboraviti nikako ni jednog od najvažnijih igrača u našem timu - Nikolu Milutinova. On je igrao 21 minut i za to vreme je ubacio devet poena i tome dodao pet skokova.
Zaista je selektor Svetislav Pešić imao na raspolaganju veliki broj igrača, ko god da je ušao grizao je poput Alekse Avramovića, Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca, tako da sa velikim optimizmom Orlovi idu u borbu za medalje.
Posle Italije delovalo je da Srbija neće moći daleko na ovom turniru, ali potom se sve okrenulo. Prvo su Litvanci dobili Amerikance, potom je Srbija razbila Litvaniju i sada sve deluje mnogo pozitivnije i lepše.
Nadajmo se da su Orlovi tek sada poleteli - i da se neće zaustaviti!
Ovo je prava reprezentacija Srbije kakvu želimo da gledamo.
Srbija Litvanija - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2023
Mundobasket 2023
Moćna Srbija u polufinalu Mundobasketa – čas košarke Litvancima!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala