- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Beloruskinji najbolja čestitka stigla od Novaka: „Nasmej se ako ćeš biti prva“

© AFP 2023 / Ryan LIMNovak Đoković i Arina Sabalenka
Novak Đoković i Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2023
Pratite nas
Arina Sabalenka, beloruska teniserka, plasirala se u četvrtfinale US Opena pobedom nad Ruskinjom Darijom Kasatkinom rezultatom 6:1, 6:3, ali je imala dupli povod za slavlje jer će od ponedeljka biti prva teniserka sveta. Arina je otkrila da joj je jedna od najboljih čestitki tim povodom stigla od Novaka Đokovića.
Motivisana Arina Sabalenka za samo sat vremena i 15 minuta savladala je Dariju Kasatkinu i zakazala je susret sa Kineskinjom Kinven Ženg u četvrtfinalu.
Tokom prvog seta Beloruskinja je napravila tri brejka, dok je Kasatkina jedini gem osvojila upravo kada je uspela da Arini oduzme jedan servis gem. U drugom setu Arina je Ruskinji dopustila da napravi dva brejka, ali je ona uzvratila sa četiri i tako bez velikih problema upisala pobedu.
Posle plasmana u četvrtfinale jedna od glavnih tema bila je prvo mesto koje će zauzet od ponedeljka, a Sabalenka je otkrila da joj je na tome čestitao i Novak Đoković.
„Najsmešnija poruka je od Novaka Đokovića. I on će biti prvi na svetu nakon US opena. Neko je napravio naše fotografije sa onim šarenim naočarima za sunce. Poslao mi je to i napisao 'Nasmej se ako ćeš biti broj jedan na svetu'. To je bilo najinteresantnije“, rekla je Sabalenka.
Beloruska teniserka na prvo mesto došla je tako što je Letonka Jelena Ostapenko eliminisala gu Švjontek koja je branila 2.000 bodova, dok je Novak Đoković povratak na prvo mesto obezbedio već posle pobede u prvom kolu.
Novak i Arina međusobno se podržavaju, a Sabalenka često hvali srpskog asa i ističe koliko je sjajna osoba kako na terenu tako i van njega.
Prijateljstvo je počelo posle egzibicije u Dubaiju gde su igrali prošle godine zajedno u timu sa Paulom Badosom i Grigorom Dimitrovim.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2023
SPORT
Đoković nastavio „teror“ nad Amerikancem za polufinale US Opena
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2023
SPORT
Nezapamćeni spektakl u Njujorku: Pet setova, skoro pet sati i pet pari patika – zakazan i ruski derbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala