- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Bogdan oborio čudesan rekord na Mundobasketu – a Srbija profitirala /video/

© Foto : FIBABogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2023
Pratite nas
Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović nije dozvolio da mu se ponovo katastrofalno šutersko izdanje kao protiv Italije, kada je trojke šutirao 1/13. U četvrtfinalu protiv Litvanije je pokušao, promašio, a onda je strpljivo išao na dvojke, da bi dočeko svojih pet minuta.
I – usledile su dve jako, jako važne trojke.
Prvo je ubacio na povratku loptu gotovo iz reketa koju mu je uputio Nikola Jović, da bi za kraj druge četvrtine, pred sam odlazak na poluvreme zadao jak udarac Litvancima, pogodivši trojku iz velike daljine za rekordnih +11 – 38:49.
Sudeći prema dešavanjima na parketu Bogdan je „naučio lekciju“ kada je dopustio sebi da izgubi glavu, da ga povuče lopta i uporni šutevi za tri. Sada je šutnuo tri puta, i dvaput je pogodio.
Ovim učinkom Boganović je postao igrač sa najvećim nizom utakmica na kojima je postigao bar jednu trojku na Mundobasketu. Kapiten Srbije postigao je bar po jednu trojku na 23 utakmice na Svetskim prvenstvima!
Maestralan je i prilikom šuta za dva poena, ubacio je odličnih 6/7.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2023
Mundobasket 2023
Nikola odbojkom „skuvao“ Litvance /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala