- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uoči Istočnog ekonomskog foruma: Rusija spremna da sarađuje sa svima

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Ruska Federacija namerava da učestvuje u izgradnji odnosa u Azijsko-pacifičkom regionu, zasnovanih na ravnopravnosti i poštovanju, navodi se u obraćanju predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina učesnicima i gostima VIII Istočnog ekonomskog foruma koji počinje 10. septembra u Vladivostoku.
Kako je istakao, Rusija nastoji da izgradi konstruktivne odnose sa inostranim partnerima i otvorena je za širok dijalog o suštinskim pitanjima.
Ruski lider je napomenuo da se forum etablirao kao autoritativan i reprezentativan međunarodni događaj koji otvara mogućnosti za direktnu, sadržajnu komunikaciju između privrednika, političara, javnih ličnosti i stručnjaka iz različitih zemalja. On je naglasio da se forum „tradicionalno bavi najaktuelnijim pitanjima ekonomskog, socijalnog i infrastrukturnog razvoja ruskog Dalekog istoka, kao i mnogim aspektima saradnje i integracionih veza širom ogromnog prostranstva Azijsko-pacifičkog regiona“.
Kako se ističe, važno je utvrditi načine za formiranje novih, najefikasnijih proizvodnih i logističkih lanaca, modernizaciju transportnih i energetskih sistema, kao i obezbeđivanje prehrambene i ekološke bezbednosti u regionu.
"Glavna tema ovog foruma, 'Na putu saradnje, mira i prosperiteta', odražava želju Rusije da izgradi konstruktivne odnose sa svim zainteresovanim stranim partnerima. Naša zemlja je u potpunosti otvorena za širok dijalog o aktuelnim pitanjima regionalnog dnevnog reda i namerava da nastavi aktivno da učestvuje u naporima za izgradnju sistema međudržavnih odnosa u Azijsko-pacifičkom regionu, zasnovanog na ravnopravnosti, uzajamne koristi i poštovanju legitimnih međudržavnih interesa“, navodi se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala