Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština nastavlja provokacije: Kurtijevi policajci i poreznici „češljali“ lokale u Severnoj Mitrovici

© Sputnik / Teodor AnastasijevićSeverna Mitrovica
Severna Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Pripadnici tzv. kosovske policije danas su na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici obilazili lokale gde su pružali asistenciju inspektorima tzv. poreske administracije Kosova, a oni su od vlasnika lokala tražili na uvid dokumenta o registraciji firme u prištinskom sistemu.
Vlasnici radnji ostali su zatečeni jer su svi pripadnici bili Albanci i na lošem srpskom jeziku od njih su tražili da dođu u opštinu Severna Mitrovica i da registruju firmu.
„Nisu nam rekli ni do kad je rok ni šta se od nas traži samo su nam rekli da se moramo registrovati u kosovskom sistemu što pre“, rekao nam je jedan od vlasnika lokala.
Kako su nam na licu mesta potvrdili, inspektori su nasumično ulazili u lokale, bez obzira koji je lokal u pitanju i kakva se delatnost obavlja.
„Bilo je tri-četiri pripadnika inspekcije u civilu u pet-šest policajaca. Nisu mnogo razgovarali samo su pitali ko je vlasnik i da li imamo dokument sa dozvolom za rad“, potvrđuje nam jedan od vlasnika čiji su lokal posetili.
Ovo je kako sami kažu samo nastavak onoga što mesecima traje. Podsetimo, juče su na jezeru Gazivode inspektori iz Prištine tražili od pecaroša dozvole za pecanje i izdavali dnevne dozvole, kako su iz inspekcije naveli „gratis“, ali im i naveli da dnevna dozvola košta pet evra.
Pripadnik specijalne jedinice tzv. kosovske policije u Zvečanu - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
SRBIJA
Nova provokacija Kurtijeve policije: Naoružani dugim cevima „kontrolišu ribolovce“ na Gazivodama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala