Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kfor najavio vojnu vežbu u blizini manastira Visoki Dečani

© Tanjug / Sava RadovanovićPripadnici KFOR-a u Kosovskoj Mitrovici
Pripadnici KFOR-a u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Misija Kfor na Kosovu i Metohiji sprovešće od 5. do 7. septembra rutinsku vojnu vežbu u blizini manastira Visoki Dečani i Kruševa.
Aktivnost obuke sprovodiće Regionalna komanda —Multinacionalni kontingenti Zapad i biće fokusirana na procedure operativne pripravnosti i pripremu jedinica, najavljeno je iz Kfora.
„Aktivnosti obuke će uključivati i dnevna i noćna kretanja po terenu. Takođe, konvoji vojnih vozila, koji se sastoje od teške inženjerske opreme, kretaće se i primarnim i sekundarnim putevima unutar područja“, stoji u saopštenju.
Kfor navodi da sprovodi rutinske vežbe u cilju probe i obuke kako bi „obezbedio blagovremen i siguran odgovor kad god je to potrebno“, dodajući da nastoji da obezbedi minimalan uticaj na civilno stanovništvo u svakom trenutku i traži saradnju lokalne zajednice tokom vršenja aktivnosti.
„Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat, zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, da osigura bezbedno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja, za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu“, dodaje se u saopštenju Kfora, preneo je Kosovo onlajn.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala