- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Počela izgradnja novog mosta na Ibarskoj magistrali /foto/

© Tanjug / MGSI/ PREDRAG MITIĆU kraljevačkom selu Adrani počela je izgradnja novog mosta preko Musine reke
U kraljevačkom selu Adrani počela je izgradnja novog mosta preko Musine reke - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Pratite nas
U kraljevačkom selu Adrani počela je izgradnja novog mosta preko Musine reke, na Ibarskoj magistrali, na mestu starog koji je u junu uništen u poplavama.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će gradnja biti završena u roku od tri meseca.
Vesić je obišao radove na izgradnji mosta i podsetio da je sredinom juna, usled obilnih padavina, most u Adranima potuno uništen, zbog čega je i saobraćaj na Ibarskoj magistrali bio u prekidu.
© Tanjug / MGSI/ PREDRAG MITIĆMost u selu Adrani, preko Musine reke na Ibarskoj magistrali, biće izgrađen na mestu starog koji je u junu uništen u poplavama.
Most u selu Adrani, preko Musine reke na Ibarskoj magistrali, biće izgrađen na mestu starog koji je u junu uništen u poplavama. - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Most u selu Adrani, preko Musine reke na Ibarskoj magistrali, biće izgrađen na mestu starog koji je u junu uništen u poplavama.
„Tada smo doneli odluku da srušimo stari i sagradimo novi most, a u roku od samo nekoliko dana, posle poplava, već je bila urađena devijacija koja i danas omogućava odvijanje saobraćaja. Pre nekoliko dana je izdata dozvola i preduzeće ’Novi Pazar put’ je započelo sa izgradnjom novog mosta“, rekao je Vesić.
© Tanjug / MGSI/ PREDRAG MITIĆMinistar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će gradnja mosta u selu Adrani biti završena u roku od tri meseca.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će gradnja mosta u selu Adrani biti završena u roku od tri meseca. - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će gradnja mosta u selu Adrani biti završena u roku od tri meseca.
Naveo je da će most biti dug 20 metara i metar i po viši nego prethodni, što znači da će ostati oko 30 kvadrata više za prolaz vode, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
„Most će biti iznad same obaloutvrde, koja je urađena po svim standardima, biće završen za najduže tri meseca i tada će se potpuno normalizovati saobraćaj na Ibarskoj magistrali“, istakao je Vesić.
Vesić je napomenuo da su u toku i radovi na izgradnji novog mosta u Mrčajevcima, koji se srušio samo dan pošto je u poplavama uništen most u Adranima.
Podsetio je da je Ministarstvo još krajem prošle godine dalo sredstva Gradu Čačku za obnovu tog mosta, ali će se zbog poplava sada graditi novi, jer je to jedna od najbržih i jedina „mostovska“ veza između Kraljeva i Čačka.
Vesić je kazao da izvođač po ugovoru ima obavezu da novi most izgradi do marta sledeće godine.
Dodao je da su u toku radovi na obnovi na više od 100 lokacija na kojima je poplava napravila štetu na putevima.
„Imamo preko 2,5 milijardi dinara štete od poplava samo na putevima u nadležnosti Republike. Na mnogo mesta se radi, u Novom Pazatu, Požegi, Ivanjici, Kosjeriću, Priboju... Šteta je tolika da smo taj novac umesto u nove puteve i planirane obnove, morali da uložimo u saniranje posledica poplava“, rekao je Vesić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala