- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vladislav Dajković: Vladu Crne Gore pokorio NATO – Srbi će se boriti za slobodu | Maša i ...

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Vladislav Dajković
Maša Radović i Vladislav Dajković - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Pratite nas
Srbi opet neće ući u vladu jer je tako rečeno u nekoj ambasadi. Svi koji se protekle tri godine pojavljuju u ulozi premijera očigledno imaju neku unutrašnju potrebu da se pokoravaju zahtjevima ambasada, što je katastrofalno. Ako treba borićemo se opet. Ako mi Srbi išta znamo u Crnoj Gori – znamo da se borimo za slobodu, kaže Vladislav Dajković.
Gostujući u emisiji „Maša i...“ novoizabrani rukovodilac Službe za građane Podgorice i predsednik Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković otkrio je kakvi problemi muče Podgoričane, kako komentariše način na koji je obeležena 210. godišnjica Njegoševog rođenja na Cetinju, ali i šta se najviše pilo na plažama Crne Gore ovog leta – votka, viski ili šljivovica.
Komentarišući zvaničan stav Podgorice po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta Ukrajine, Dajković se javno obratio predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću:
„Vidio sam da je gospodin Milatović juče napisao podršku ukrajinskom ambasadoru kako tuguje zajedno sa njim i kako poziva Rusiju da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. Evo, sada ga i otvoreno pitam: Gospodine Milatoviću, zašto onda to isto ne uradite, isti tvit napišete, zašto lažna država Kosovo, zašto zapadne ambasade ne poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije? Zašto ne tuguje i sa Srbima sa Kosova nego ćuti o tome? Naravno, znamo jer bi ga počistili posle dva dana, a ipak nije lako da se odreknete pozicije predsjednika Crne Gore“, poručio je Dajković tokom gostovanja u Sputnjiku.
Naš sagovornik je zaključio da u Crnoj Gori postoji samo jedan problem – Srbi.
„Vidimo da je prije nekoliko dana održana ceremonija prosidbe dva muškarca, odnosno gej prosidba. Ja nemam ništa protiv gejeva, neka cvijeta stotinu cvijetova. Ali đe su Cetinjani da se dignu sada tamo i to da zabrane, kao što su zabranjivali nama, našem Mitropolitu da se ustoliči na Cetinju, kao što su nam zabranjivali da sa trobojkama pođemo na Lovćen, pravili su tamo haos. Što se niko nije digao da odbrani one vrijednosti tradicionalne Crne Gore? Vrijednosti o kojima je i sam Njegoš pisao. Ne, očigledno je da postoji samo jedan problem u Crnoj Gori, a to je srpski narod, srpska istorija, kultura, tradicija. I često govorim poslednjih dana: Koji Srbi su najbolji u Crnoj Gori po mjerilima iz ambasada – Srbi kojih nema. E protiv toga moramo da se borimo kako znamo i umijemo“, objasnio je Dajković..

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala