- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Drama na nebu: Avion leteo za Cirih, pa prinudno sleteo u Beograd, otkriven uzrok

© Sputnik / Lola ĐorđevićAerodrom „Nikola Tesla“
Aerodrom „Nikola Tesla“ - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Pratite nas
Avion iz Istanbula za Cirih prinudno je sleteo u Beograd.
Prvo je oko 14.30 sati na društvenim mrežama objavljeno da avion "upravo prinudno sleće" na beogradski aerodrom. Prema pisanjima stranice 192.rs, avion je tek iz drugog puta uspeo uspešno da sleti na aerodrom "Nikola Tesla".
"Avion iz Istanbula za Pariz upravo prinudno sleće u Beograd iz za sada nepoznatih razloga, u niskom letu prešao je preko Srema i Novog Sada i vraća se ka Beogradu“, navodi se u prvoj objavi, prenosi Blic.
Nekoliko minuta kasnije objavljeno je da prvo prinudno sletanje nije uspelo.
U sledećem pokušaju, kako se navodi, avion je uspeo da sleti.
„Avion je prethodno napravio krug iznad Novog Sada, a potom se vratio za Beograd, ali nije uspeo da sleti iz prvog puta. Nakon leta iznad šireg područja Beograd, okrenuo se iznad Šimanovaca i uspešno sleteo“, stoji u narednoj objavi.
Međutim, iz beogradskog aerodroma saopštili su da se radi o letu Istanbul-Cirih.
„Let avio-kompanije „Turkiš erlajns“ na liniji Istanbul-Cirih, vanredno je u 14.45 časova sleteo u Beograd zbog medicinskih razloga. Sve relevantne aerodromske službe su reagovale u najkraćem mogućem roku, a zbrinjavanje putnika kojem je potrebna medicinska pomoć je u toku. U međuvremenu, putnici su u avionu, gde čekaju dalje informacije od avio-kompanije o nastavku putovanja ka odredištu“, kažu iz aerodroma za „Blic“.
Nebojša Petrović, direktor Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju rekao je da prinudno sletanje aviona na aerodrom u Beogradu nije novost.
„U najvećem broju slučajeva nije u pitanju kvar, već neki problem sa putnicima, ili je nekome loše ili neko pravi probleme“, kaže on.
Za sada se ne zna uzrok prinudnog sletanja aviona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala