- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zamenik ruskog ambasadora u UN: Postoji opasnost od direktnog sukoba Rusije i NATO

© AP Photo / John MinchilloPrvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski
Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2023
Pratite nas
Opasnost od direktnog sukoba između Rusije i NATO postoji, situacija je veoma opasna, rekao je zamenik ruskog ambasadora u UN Dmitrij Poljanski.
Poljanski je odgovarao na pitanja korisnika društvene mreže X (Tviter) koje je, između ostalog, zanimalo kako ruska strana vidi izjavu poznatog američkog novinara Takera Karslona o mogućnosti izbijanja rata između Rusije i NATO naredne godine.

„Nismo mi ti koji treba da procenjujemo koliko je takav scenario verovatan. Mnogo puta smo upozoravali da je situacija veoma opasna i da postoji veliki rizik od direktnog sukoba Rusije i NATO“, rekao je Poljanski i podsetio da je Alijansa i te kako uključena u zbivanja u Ukrajini jer joj daje satelitske obaveštajne podatke, isporučuje oružje, municiju.

Sve, osim, žive sile, ukazao je Poljanski.
„Ali ne znamo to precizno jer ima mnogo znakova da su tamo instruktori, plaćenici, a o pogibiji nekih ljudi, generala i oficira NATO, vrlo se misteriozno govori kod njih...Sve to izaziva sumnje. Ne možemo da isključimo opciju da učestvuju u nekim operacijama u Ukrajini“, dodao je ruski zvaničnik.
Prema njegovim rečima, s vojne tačke gledišta situacija je po kijevski režim veoma loša.
„I svi shvataju da je jedini način da se on spase – podrška Zapada. A zapadna podrška se donekle smanjuje i ja verujem da mnogi ljudi u SAD i drugim zemljama počinju da shvataju da kijevski režim gubi“, istakao je Poljanski.
Svašta može da se dogodi, upozorio je on.
„Ništa nije isključeno kad postoji ovakav proksi sukob između Rusije i NATO“, zaključio je on.
Podsetimo, američki novinar je nedavno izjavio da će administracija Džozefa Bajdena početi rat velikih razmera sa Rusijom sledeće godine kako bi sačuvala vlast u zemlji.
„Oni planiraju da ratuju sa Rusijom. To je ono što žele. Približava se rat između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije sledeće godine. Mislim da nećemo pobediti, ali to je drugo pitanje. To je politička mera, potrebno im je da počnu sukobe kako bi u svojim rukama koncentrisali moć iz vremena rata i da pobede“, rekao je Karlson u jednoj radio emisiji.
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
SVET
Taker Karlson: SAD nameravaju da ratuju sa Rusijom, ali mislim da nećemo pobediti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala