- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nova pobeda zlatne Ivane – štedela se i ponovo je najbolja

© AP Photo / Charlie RiedelIvana Španović
Ivana Španović - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2023
Pratite nas
Ivana Vuleta, srpska atletičarka, trijumfovala je na mitingu Dijamantske Lige u kineskom Sjamenu sa najboljim skokom od 6,88 metara.
Maestralna Ivana Vuleta ostvarila je rekordnu osamnaestu pobedu na mitinzima Dijamantske Lige, a finale Dijamantske Lige na programu je 16. septembra u Judžinu.
Poznato je da proslavljena srpska atletičarka najčešće najbolji rezultat ostvari skokom preko sedam metara, ali ovoga puta je taktički čuvala snagu za finale.
„Zadovoljni smo pobedom kao i rezultatom s obzirom da je Ivana danas skakala iz skraćenog zaleta kako bi sačuvala snagu i svežinu za finale“, istakao je trener Goran Obradović.
U svojoj kolekciji Vuleta do sada ima četiri osvojena Dijamanta, najprestižniji trofeji kada su u pitanju atletski mitinzi.
Srpska kraljica atletike u fantastičnoj je formi čemu svedoči i nedavno osvojena zlatna medalja na Svetskom prvenstvu. Ivana je posle osvajanja najsjajnijeg odličja najavila da će se povući i završiti karijeru kada se budu završile Olimpijske igre u Parizu.
Ivana Španović Vuleta - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
SPORT
Ivana donela zlato u Srbiju i najavila napad na Pariz: „To je moja obaveza“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala