- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Istorija na Mundobasketu – Južni Sudan ide na Olimpijske igre

© Foto : FIBAPortoriko Južni Sudan
Portoriko Južni Sudan - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2023
Pratite nas
Košarkaši Južnog Sudana savladali su selekciju Angole rezultatom 101:78 i time obezbedili vizu za Olimpijske igre u Parizu kao najbolje plasirana afrička zemlja na Mundobasketu.
Južni Sudan demonstrirao je silu protiv Angole koja je samo tokom druge deonice uspela da im parira. Motiv je bio veliki, pobeda je donosila vizu za Olimpijske igre, a cilj je ostvaren.
Najveće zasluge za istorijski uspeh pripisuje se Karliku Džonsu koji je postigao 26 poena, i upisao 15 asistencija uz sedam skokova.
Zavisio je Sudan od rezultata Egipta protiv Novog Zelanda, ali Egipćani su izgubili u dramatičnoj završnici rezultatom 88:86.
Standings provided by Sofascore
Sjajnu utakmicu odigrali su košarkaši Finske i Venecuele na Mundobasketu, a ekipa koju je još jednom predvodio Lauri Markanen slavila je rezultatom 90:75.
Košarkaši Venecuele na Mundobasketu nisu uspeli da upišu nijednu pobedu, pa čak ni u fazi razigravanja za plasman od 17. do 32. mesta, a najnoviji poraz nanela im je reprezentacija Finske.
Finci najpre nisu obećavali, Venecuela je delovala ubedljivije, ali ispostavilo se samo tokom prvih deset minuta. Usledilo je očekivano buđenje Laurija Markanena koji je pokrenuo svoj tim pa je Finska u drugoj deonici ubacila čak 35 poena, a primila 18.
Košarkaši Venecuele bolje su otvorili drugo poluvreme, ali su Finci sačuvali prednost i potom odlično odigrali u odbrani tokom poslednje deonice. Markanen je meč završio sa čak 32 poena i devet skokova.
Standings provided by Sofascore
Francuzi nisu sa previše euforije pristupili utakmici sa Obalom Slonovače pa su tako u pojedinim trenucima bili i u problemu, ali su na kraju uspeli da slave rezultatom 87:77.
Kordinije bio je najbolji sa 19 poena, dok je samo poen manje bio najefikasniji košarkaš Obale Slonovače Zozua.
Standings provided by Sofascore
Srbija - Italija - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Mundobasket 2023
Zašto jednostavno, kada može kompleks(no)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala