- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Analiza najmlađeg – „Uhvatili smo loptu i nismo znali šta ćemo sa njom“

© FOTO: FIBANikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2023
Pratite nas
Košarkaši sami znaju najbolje šta se dešava, zato ćemo ovaj put analizu poraza od Italije prepustiti najmlađem u našem timu, Nikoli Joviću. On je izašao pred medije i objasnio između ostalog i poslednji napad u porazu od Italijana.
Posle poraza od Italije, Srbija mora da savlada Dominikansku Republiku kako bi se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva.
„Glave su se ohladile, šta smo mogli. Izgubila se ta utakmica i znali smo da moramo da pobedimo sledeću svakako. Fokusirali smo se na ovaj meč. Odradili smo skauting, znamo kako ćemo da branimo i šta želimo. Nadam se da će to izgledati dobro“, rekao je Jović
Dodao je košarkaš Majami Hita da su Italijani pročitali našu reprezentaciju.
„Izgleda da su odradili sjajan posao, pročitali su nas. Svaki put smo ostali na nekoliko sekundi gde smo morali da završavamo. Držali su utakmicu pod kontrolom kada su ušli u egal, tačno su uradili šta su hteli“, rekao je on.
Jović ističe da nije iznenađen rezultatom Portoriko - Dominikanska Republika.
„Jedni i drugi igraju na sličan način, brzo sa mnogo šuteva. Ne možemo da kažemo da smo se previše začudili“, rekao je reprezentativac Srbije i dodao da je u timu atmosfera dobra.
Jović kaže da niko ne gleda korak dalje, jer sve zavisi od sutrašnje utakmice.
„Prvo smo očekivali da ćemo pobediti Italiju, sad očekujemo da ćemo pobediti Dominikansku Republiku. Koncentrisali smo se na tu jednu utakmicu, jer ako tu ne pobedimo, dalje ne postoji“, rekao je košarkaš Majamija, a potom prokomentarisao poslednji napad našeg tima protiv Italije.
„Uhvatili smo loptu gde nismo znali šta ćemo sa njom. Bez tajm-auta pre toga, nit smo nešto organizovali kad je bila pauza. Pokušali smo Stefan Jović i ja da rešimo i dogodilo se što se dogodilo“.
Jović je poslao i poruku srpskim navijačima.
„Nek nastave da veruju nas. Iako smo izgubili jednu utakmicu, ima još nade. Ako pobedimo, idemo dalje. Nadam se da će nastaviti da nas podržavaju“, rekao je Jović.
Mladi košarkaš je prokomentarisao i situaciju sa Borišom Simanićem.
„Svi smo mu poslali poruku. Doktor je u kontaktu sa njim, još nismo u mogućnosti da ga posetimo. Molimo se za njega da se uskoro vrati na teren i da ostane zdrav“, zaključio je Jović.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2023
Mundobasket 2023
Pešić: „Lepo nam je rekao Nikola Jokić – moramo da priznamo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala