- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

U Bugarskoj negoduju: Spoljna politika zemlje se svodi na odlaske u bunker kod Zelenskog

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Pratite nas
Bugarski nezavisni poslanik Radostin Vasiljev oštro je kritikovao politiku koju Vlada njegove zemlje vodi po pitanju Ukrajine.

„Sva spoljna politika Bugarske svela se na odlazak u goste u bunkere kod ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i služenje ratu koji bi mogao da uništi celu našu zemlju. Ekonomska stabilnost – nula. Jeste li videli cene goriva? Skočile su. Gospodine Denkov (Nikolaj Denkov – premijer), to nije populizam. Inflacija ne pada. Već su počeli razgovori o diversifikaciji energetskog tržišta. Dakle, vi hoćete da potrošači sami traže snabdevače strujom i plaćaju tri puta više“, rekao je bugarski političar na sednici parlamenta.

Ranije je predsednik Bugarske Rumen Radev izjavio da ukrajinske vlasti žele nastavak sukoba, bez obzira na posledice za ostatak zemalja u regionu. Radev je dodao da evropski lideri mahnito pokušavaju da ubede Bugarsku da slanjem vojne pomoći povećavaju našu Bezbednost. Bugarski predsednik je zaključio da se konflikt produbljuje i da je sve veći broj žrtava.
Ranije je Radev u više navrata kritikovao odluku Vlade i parlamenta da Ukrajini isporuči oružje. Isto mišljenje je izneo i na nedavnom sastanku sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim.
Ruski vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
REGION
Bugarski novinar: Sve se pretvorilo u rijaliti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala