- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Suđenje Trampu prenosiće uživo Jutjub i televizija

© AP Photo / Mary AltafferDonald Tramp u pratnji sudske straže
Donald Tramp u pratnji sudske straže - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Pratite nas
Svi sudski postupci u slučaju protiv Donalda Trampa će biti prenošeni uživo na televiziji, saopštio je sudija Skot Mekafi.
On je dodao da će biti napravljen presedan, koji je prethodno uveo njegov kolega Robert Mekberni, jer će sva saslušanja biti emitovana i na Jutjub kanalu suda, prenosi Gardijan.
Prenos uživo će voditi sud.
Tužilaštvo okruga Falton je ovog meseca podiglo optužnicu protiv Trampa zbog navodnog pokušaja da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine. Bivši predsednik se izjasnio da nije kriv i tvrdi da je reč o politički motivisanom procesu.
Datum suđenja još nije određen.
To će biti prvi put da je na suđenju dozvoljeno da kamere snime kompletan postupak u jednom od četiri krivična slučaja pokrenuta protiv Trampa ove godine. Džordžija dozvoljava kamere u sudnici sve dok ne ometaju postupak.
Brojnim fotografima je bilo dozvoljeno da uđu u sudnicu na nekoliko minuta pre početka saslušanja u vezi sa Trampovom optužbom u Njujorku u aprilu.
Kamere obično nisu dozvoljene u sudnicama u Njujorku, ali su novinske organizacije tražile izuzetak.
Kamere nisu dozvoljene ni u sudu na saveznom nivou.
Tramp je optužen u dva slučaja pred saveznim sudom. Jedan se odnosi na njegovo rukovanje osetljivim vladinim dokumentima nakon što je napustio funkciju, a drugi na Trampov navodni pokušaj da zaustavi prenos vlasti posle predsedničkih izbora 2020.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
Podkast
Donald Tramp pred sudom, Amerika pred građanskim ratom | Novi Sputnjik poredak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala