- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Poljski vojni helikopter povredio državnu granicu Belorusije

© Foto : UPSI MO RF / Uđi u bazu fotografijaVojni helikopter Mi-24
Vojni helikopter Mi-24 - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Pratite nas
Poljski vojni helikopter povredio je državnu granicu Belorusije, saopštila je pogranični komitet te bivše sovjetske republike.
U pitanju je poljski helikopter Mi-24 koji je leteo na maloj visini i zašao je oko 1.200 metara na teritoriju Belorusije a zatim se vratio nazad, navodi se u saopštenju beloruskog Pograničnog komiteta.
Incident se dogodio u Bestovickom rejonu Gordnjenske oblasti Belorusije, a zvanični Minsk je o tome obavestio poljske vlasti.
Nakon pomenutog incidenta, u Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije na razgovor je pozvan otpravnik poslova Poljske Vojceh Filimonovič.
„Od poljske strane se zahteva da pruži odgovarajuće objašnjenje i da sprovede detaljnu istragu incidenta koji se dogodio. O rezultatima istrage i uzrocima događaja beloruska strana treba da bude obaveštena u prihvatljivom roku", navodi beloruski MID.
Poljskom diplomati je takođe skrenuta pažnja da je nedopustiva povreda državne granice. Minsk je zatražio od Varšave da preduzme mere kako bi se u budućnosti slični incidenti sprečili.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala