- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak ne želi da se krije: „Ponekad moramo da vičemo“

© AP Photo / Aaron DosterNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Pratite nas
U tenisu je postala dozvoljena komunikacija sa trenerima što se dopada i Novaku Đokoviću. Srpski as često voli da prigovori i prokomentariše nešto trenerima, a sada to može bez opomena sudija što ga čini srećnim.
Jedna od istorijskih promena koja se u prethodnom periodu dogodila u tenisu jeste dozvola za razgovor sa trenerima. Nema sumnje da joj se najviše obradovao Stefanos Cicipas, grčki teniser, koji se često svađao sa sudijama jer je razgovarao sa ocem Apostolosom, ali zbog nje je srećan i Novak Đoković.
„Još uvek to nije isto kao u košarci na primer. Ne možete da odete do trenera na klupu i razgovarate sa njim. Ponekad moramo da vičemo ka stručnom štabu da bi nas išta čuli. Jer mnogo se bolje čuje publika. Ja bih voleo da imamo mikrofone za komunikaciju sa trenerima“, istakao je Novak na konferenciji na US Openu.
Srpski as objasnio je da je bolje da teniseri imaju dozvolu za komunikaciju sa trenerima nego da moraju to da rade tajno i tako ulaze u problem sa sudijama.

„Mnogo je bolje da otvoreno pričamo nego da se krijemo iza sudijske stolice kao što je bilo mnogo godina. Mnogi kažu da mi kao individualni sportisti treba da sami nađemo rešenja u igri, ali čak i kada nam treneri kažu šta da radimo, mi smo ti koji moramo to da uradimo na terenu. Niko nas ne može zameniti i zato je razlika između tenisa i košarke, na primer, velika. Neuporediva“, objasnio je Novak.

Srpski teniser jedan je od retkih koji jasno stoje iza svojih reči i mišljenja, a važno je da se čuje njegov glas jer je kao jedan od najvećih svih vremena izuzetno uticajan. Osim što e zalagao za pravila oko dozvoljenog „koučinga“ Novak se zalagao i za svoje koleginice.
Zbog toga je Novak kod teniserki veoma cenjen,a nedavno su ga posebno hvalile Iga Švjontek i Koko Gof.
„Iga je skromna, ali i ona ima neverovatan borbeni duh. Prava je ratnica, nikada ne poklanja nijedan gem. Zato i dominira ženskim tenisom već više od godinu dana a osvojila je i nekoliko gren slem trofeja. Mislim da je ona dobila najviše setova sa 6:0 u ženskom tenisu u prošloj godini. To najbolje govori koliko profesionalno prilazi svakom poenu. Veoma mi se dopada njen šampionski duh“, rekao je Novak o Igi.
Srpski as pokazao je i da pomno prati koleginice kao i sve što one govore o njemu. Pohvalio je i mladu Koko Gof.
„Koko je u velikom usponu. Još nije osvojila gren slem, ali je igrala u finalu. Još je mlada, sada uz sebe ima Breda Gilberta, veoma iskusnog trenera. Jednog od najvećih. Mislim da se stvari sklapaju u njenoj karijeri. Odlično je igrala u Sinsinatiju, odlično igra ovde. Ima i podršku domaće publike što je veoma važno. Trebalo joj je malo vremena da sazri, da se kompletira kao teniserka. Deluje mi da je fizički sada spremna, lopticu udara veoma rano. Mislim da se približava nivou na kome će biti kandidat za najveće titule. Uveren sam da ima velika očekivanja od učešća na US Openu, a u pravu je jer zaista dobro igra“, zaključio je Đoković.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
SPORT
Istorija, jedan kraj i dominacija Rusa – spektakularna noć na US Openu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala