- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mitropolija odgovorila gradonačelniku Cetinja: Branićemo svoju imovinu po zakonu

© Sputnik / Nataša MilosavljevićMitropolija crnogorsko-primorska
Mitropolija crnogorsko-primorska - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Pratite nas
Gradonačelnik Cetinja očigledno ne odustaje od anticivilizacijskog i nepravednog odnosa prema Mitropoliji i njenoj imovini, potpuno ignorišući činjenicu da su narod i nadležne institucije Crne Gore o pitanju crkvene imovine već dali svoj sud, što se pokazalo i na primeru pokušaja otimanja crkve na Ćipuru, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.
Kako se navodi, gradonačelnik Cetinja (Nikola Đurašković) je objavio da su institucije tog grada predale Osnovnom sudu u Cetinju tužbe kojima traže da se određena imovina Mitropolije upiše na državu i na prestonicu.
„Ovakvi potezi gradonačelnika, uvereni smo, služe samo u marketinške svrhe cetinjske lokalne samouprave i dokazivanja da se nalaze na “pravovernoj” ideološkoj anticrkvenoj liniji. Sigurno je da ne služe vladavini prava niti interesima građana Cetinja i Crne Gore. Mitropolija crnogorsko-primorska će koristeći zakonske mogućnosti braniti svoju imovinu, a na nadležnim organima prestonice, koje je gradonačelnik uveo u ovakvu situaciju, ostaje nemogući i, usuđujemo se reći, nečasni zadatak da osporava nespornu i vekovnu crkvenu imovinu“, saopštila je Mitropolija.
Da se radilo o velikom objektu svedoči i manastirsko groblje - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
DRUŠTVO
Cetinje hoće da preuzme seoska groblja od SPC
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala