- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Eventualni zapadni objekti za proizvodnju oružja u Ukrajini biće meta ruske vojske

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Pratite nas
Eventualna pojava zapadnih objekata za proizvodnju oružja u Ukrajini neće doprineti smanjenju napetosti i rešavanju sukoba, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Raspoređivanje na teritoriji Ukrajine zapadnih objekata za proizvodnju naoružanja, naravno, neće smanjiti napetosti niti rešiti sukob oko Ukrajine“, rekao je on na brifingu na molbu da prokomentariše informaciju da se u Ukrajini pojavilo predstavništvo Velike Britanije čiji će krajnji cilj biti proizvodnja oružja.

Istakao je da odluka Velike Britanije ne može da principijelno promeni situaciju i ne može da utiče na uspešno izvršenje i kraj specijalne vojne operacije. Dodao je da svi objekti za proizvodnju oružja, posebno u slučaju ako se ono koristi protiv Rusije, postaće poseban predmet pažnje ruske vojske.
Ranije se predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski sastao u Kijevu sa generalnim direktorom najveće britanske korporacije za odbrambeni sektor „BAE Sistems“ Čarlsom Vudburnom i najavio da će kompanija početi da radi u Ukrajini.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
RUSIJA
Lavrov: Kurs Zapada protiv multipolarnog sveta stvara nove konfrontacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala