- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Danska ograničava broj zaposlenih u ruskoj ambasadi u Kopenhagenu, reagovala Moskva

© Flickr / Alex BergerPanorama Kopenhagena, prestonice Danske
Panorama Kopenhagena, prestonice Danske - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Danske naložilo je da se smanji broj zaposlenih u ruskoj ambasadi u Kopenhagenu, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.
„Ministarstvo spoljnih poslova Danske obavestilo je ruskog ambasadora Vladimira Barbina da broj zaposlenih u ruskoj ambasadi u Kopenhagenu treba da bude smanjen na nivo koji odgovara broju zaposlenih u danskoj ambasadi u Moskvi“, precizirano je u saopštenju.
Kako se ističe, u ruskoj ambasadi treba da ostane najviše pet diplomata i 20 zaposlenih. Broj službenika u ambasadi treba da bude smanjen najkasnije do 29. septembra.
U međuvremenu se oglasila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Zahtev danskih vlasti da se smanji broj službenika u ruskoj ambasadi u Kopenhagenu sa 15 na pet ljudi smatramo još jednom manifestacijom neprijateljskog stava rukovodstva Danske prema našoj zemlji. Iz toga će biti izvučeni neophodni zaključci“, poručila je ona.
U julu prošle godine ruska vlada je proširila spisak neprijateljskih zemalja protiv kojih se preduzimaju kontramere. Na spisku su se našle Grčka, Slovenija, Hrvatska, Slovačka i Danska. Tada je takođe saopšteno koliko ambasade i konzulati pomenutih zemalja mogu da imaju zaposlenih u Rusiji. Konkretno za Dansku je utvrđeno ograničenje od 20 ljudi.
Moldavska zastava ispod Trijumfalne kapije u Kišinjevu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
RUSIJA
Potkopavanje dijaloga: Moldavija smanjuje broj ruskih diplomata u zemlji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala