- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Doktor otkrio stanje Simanića: „Najveća briga – mogućnost da se sačuva bubreg“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Boriša Simanić
Košarkaš Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Pratite nas
Lekar srpske košarkaške reprezentacije, doktor Dragan Radovanović, otkrio je za Sport klub sa kakvim problemom se suočio član srpskog tima na Mundobasketu, krilni centar Boriša Simanić.
Simanić je završio učešće na Mundobasketu pošto je posle utakmice protiv Južnog Sudana morao da bude podvrgnut operaciji bubrega.
„Boriša Simanić je na samom kraju utakmice dobio jedan zaista jak udarac laktom u predelu levog bubrega. Taj udarac je napravio ozbiljnu povredu bubrega sa krvarenjem u mokraćne kanale i u zatrbušni prostor u okolini bubrega. Odmah mi je bilo jasno posle udarca i posle nekih simptoma koje je pokazao Bora da se radi o teškoj povredi bubrega i hitno smo ga prebacili u bolnici. Tamo su urađene sve dijagnostičke procedure da bi se utvrdio stepen povrede i krvarenja. Naravno, posle određenih priprema urađen je operativni zahvat“, opisao je dr. Dragan Radovanović.
Sve je dobro prošlo…
„Najveća briga pred operaciju bila je da li će postojati mogućnost da se sačuva bubreg i na sreću je ta mogućnost postojala. To je operativnom procedurom i urađeno. Postoperativni tok sada ide zadovoljavajuće. Dvaput sam ga posetio u bolnici. Kontrolni rezltati krvi su dobri, ponašanje drenova je dobro i svi aspekti pacijenta koji se prate posle operacije su zadovoljavajući. Naravno, nastavićemo da ga pratimo. On je u intenzivnoj nezi u bolnici, a radi se o najboljoj bolnici u Manili. Tu bolnicu je i FIBA i odredila za lečenje svih učesnika Svetskog prvenstva. Ima svu potrebnu negu, lekove i sve ostalo što mu je potrebno. Očekujemo da se Bora dobro i brzo oporavi“, rekao je lekar “Orlova”.
Oporavak teče dobro.
„On je mlad, zdrav čovek, nije bolesnik. On je povređen, a u suštini je zdrav, pa očekujemo da njegovi mehanizmi zarastanja budu bezi i efikasni i da čitav postoperativni tok prođe dobro“, zaključio je dr Dragan Jovanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala