- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je kriv?

© AP Photo / Mark J. TerrillStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
Pratite nas
Rani porazi Stefanosa Cicipasa i Holgera Runea na US Openu, naveli su Grka i Danca da krivicu podele sa trenerima. Cicipas je otpustio Marka Filipusisa dok nije jasno hoće li i Runeov tim ostati isti.
Već u prvom kolu US Opena Holger Rune poražen je od Roberta Karbaljesa Baene čime je definitivno pokazao ima problem sa igrom na betonu. Prethodno je eliminisan na startu Mastersa u Torontu i Sinsinatiju.
Odgovor na pitanje zašto je Danac tako slab na betonu mogao bi da leži i u nekim tehničkim segementima igre, ali Aneke Rune, Holgerova majka, smatra drugačije.
„Razlog je velika tenzija između Patrika Muratoglua i Larsa Kristensesena. Reč je o sukobu ega“, rekla je Aneke koja smatra da neslaganje dva trenera negativno utiče na mladog Danca.
Dok je prošle godine blistao, Rune sada ne igra na zavidnom nivou i nema pobedu još od Vimbldona gde je u četvrtfinalu poražen od Karlosa Alkarasa.
„Tokom sezone na šljaci sve je bilo super. Odigrao je dva finala na mastersima, u Monte Karlu i Rimu, osvojio jedinu titulu u sezoni u Minhenu. Na oba mastersa je imao fenomenalne pobede. U Monte Karlu je nadigrao Medvedeva i Sinera, a u Rimu je ponovo savladao Đokovića, ali i prvi put Ruda“, podsetila je Anike.
Problem leži u tome što je Kristensen u Runea od njegove šeste godine i najzaslužiniji je za velike uspehe mladog Danca, dok je Muratogtlu u tim došao prošle jeseni.
Deluje međutim da bi ugledni francuski stručnjak uskoro mogao da napusti tim Danca je rezultati nisu toliko visoki koliki su bili ciljevi.
Dok se u Runeom timu sukobljavanjju ega, Cicipas je odmah posle poraza od Dominika Strikera otpisao Marka Filipusisa iako je Australijanac tek nedavno dobio priliku da vodi glavnu reč u timu grčkog tenisera.
Sve do Vimbldona glavni trener Stefanosu je bio njegov otac Apostolos Cicipas, međutim posle Grend slema na travi to zvanje dobio je Filipusis, ali izgleda ne zadugo.
Sa Australijancem je Cicipas osvojio jedinu titulu ove sezone u Los Kabosu, međutim očigledno je da nije zadovoljan kako se Filipusis snašao.
„Imao sam sve u svojim rukama, ali nisam bio u stanju da završim posao. Ako to nisam u stanju, onda i ne zaslužujem da pobedim“, rekao je razočarani i ljuti Cicipas na konferenciji.
Odmah posle nje stigla je vest da Grk nije gubio vreme i odmah je otpustio australijskog stručnjaka, međutim nije poznato hoće li sada vratiti oca na mesto glavnog trenera.
Sedmi reket sveta imao je loš drugi deo sezone, a pored titule u Los Kabosu najveći uspeh ostvario je plasmanom u finale Australijan opena.
Stefanos Cicipas i Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
SPORT
Dve senzacije na US Openu – Novaku se čisti put
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala