- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Prijava Dodika protiv Šmita prosleđena Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu

© Sputnik / Lola ĐorđevićKristijan Šmit
Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
Pratite nas
Prijava koju je Okružnom javno tužilaštvu Banjaluka podneo predsednik Republike Srpske Milorad Dodik protiv Kristijana Šmita prosleđena je na nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, rečeno je za RTRS iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.
Kako su naveli, prijava je prosleđena Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo 16. avgusta.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik podneo je u julu krivične prijave protiv Šmita zato što se neovlašćeno bavi poslovima visokog predstavnika, i protiv direktora "Službenog lista BiH" Dragana Prusine, jer je omogućio objavljivanje odluka takozvanog visokog predstavnika.
„Protiv Šmita krivičnu prijavu sam podneo Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci jer se već duže vreme neovlašćeno bavi poslovima visokog predstavnika za šta nema odluku Saveta bezbjednosti UN“, naveo je tada Dodik, prenosi RTRS.
On je rekao i da je protiv Prusine podneo krivičnu prijavu jer je kao direktor `Službenog lista BiH`, svesno kršeći zakon, svojim uticajem, postupanjem i odlukama omogućio objavljivanje odluka takozvanog visokog predstavnika u `Službenom listu BiH`, usled čega je nastala teža povreda prava Republike Srpske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala